Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 1 mei 2018

Kritiek op Waylon met dansers tijdens Eurovisieshow

Waylon betreedt het podium van het Eurovisiesongfestival volgende week niet alleen. Hij staat samen met vier dansers uit Vlaanderen op het Eurovisietoneel. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens de eerste repetitie van de zanger in Lissabon.

Instrumenten

De dansers staan om de zanger heen met instrumenten in hun handen. Ook dansen ze afzonderlijk van elkaar en gooien ze halverwege het optreden hun instrumenten aan de kant. Volgens aanwezigen in het perscentrum in Lissabon werd er om de dansers gelachen.

Instrumenten zijn op het Eurovisie Songfestival sowieso wel een dingetje. Het bespelen ervan is namelijk altijd ‘nep’ omdat de organisatie het niet toestaat om echt te spelen. Het geluid komt dus altijd van een band, ook dat uit de gitaar van Waylon. Alleen de stemmen die je hoort zingen zijn tijdens het songfestival wel live.

Afschuw

Ook op social media reageren mensen die het optreden zagen, bepaald niet lovend. Ook wordt organisator AVROTROS opgeroepen om het optreden snel aan te passen voor de tweede halve finale volgende week.

https://twitter.com/lipasflo/status/991343324538855424

Ook is inmiddels bekend wat Waylon aantrekt tijdens zijn optreden. Hij draagt een lange jas met luipaardprint, met daaronder een strakke zwarte broek en op zijn hoofd de bekende, zwarte cowboyhoed. De zanger onthulde zijn outfit dinsdag op Instagram, voorafgaand aan de eerste repetitie in Lissabon.

Waylon is in de Altice Arena in de Portugese hoofdstad waar hij in een lege zaal een paar keer zijn nummer Outlaw in ‘Em ten gehore brengt voor de Nederlandse delegatie, de cameracrew en een team van de organisatie.

Volgende week donderdag begint het echt, dan staat Waylon in de tweede halve finale van het festijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kritiek op Waylon met dansers tijdens Eurovisieshow
Sluiten