Metro
Metro Nieuws 29 apr 2018 / 20:12 uur

Schietpartij bij begraafplaats: twee gewonden

Alhoewel geen één plek geschikt is voor een schietpartij, lijkt een begraafplaats helemaal ongepast om het toneel te zijn van een ruzie die zo uit de hand loopt.

Toch is dat wat er gebeurde op of bij een begraafplaats in Roermond. Daar raakten twee mensen gewond bij een schietpartij met een vooralsnog onbekende aanleiding. Er ging een ruzie en een vechtpartij aan vooraf, volgens de politie.

Op de vlucht

Een aantal mensen op de begraafplaats Tussen de Bergen sloeg op de vlucht na de schietpartij. De politie liet zondagavond weten op zoek te zijn naar meerdere personen, tot nog toe is er niemand aangehouden.

Volgens getuigen begon de onrust toen er een auto met hoge snelheid kwam aanrijden. Deze botste tegen een boom en een hek bij de ingang van de begraafplaats.

Honkbalknuppels

Uit de auto stapten een paar mannen, tussen vier mannen zou daarna ruzie zijn ontstaan. Twee van hen waren gewapend met honkbalknuppels. Zij werden beschoten door twee andere mannen, die vervolgens vluchtten. Een van de gewonden zou er slecht aan toe zijn.

Een woordvoerder van de politie vertelt dat nog onderzocht wordt welke wapens er precies gebruikt zijn. Ook onderzoekt de politie het verloop van de vechtpartij. Bij de ingang wordt forensisch onderzoek gedaan.

De begraafplaats ligt aan Kitskensdal in Roermond. Twee traumahelikopters werden ingeschakeld om de gewonden op te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schietpartij bij begraafplaats: twee gewonden
Sluiten