Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 29 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Gevonden dode baby in bos zat onder de ‘dierenbeten’

Een hartverscheurende en heftige politiezaak houdt een plaats in Engeland in zijn greep. Daar werd in een bos begin april een pasgeboren meisje achtergelaten.

De baby werd gevonden door een hondenuitlater, maar toen was het al te laat: de baby was overleden. De politie is naarstig op zoek naar wie de baby met een deel van de navelstreng achterliet in Heywood. Inmiddels maken lokale autoriteiten bekend dat de zuigeling onder de beten van honden en vossen zat.

Vriezen en zonder kleding

De lokale politie weet niet zeker of de baby al was overleden toen ze in het bos werd achtergelaten om daar in barre temperaturen en zonder kleding te liggen. ,,Ik kan alleen maar hopen dat ze niet meer leefde op het moment dat ze daar werd achtergelaten. Het alternatief is bijna onmogelijk om te bedenken”, vertelt de hoofdinspecteur Lewis Hughes.

De politie speculeert dat de moeder slachtoffer werd van verkrachting, misbruik of incest, waardoor ze geen emotionele band had met het pasgeboren baby’tje en het zo kon achterlaten.

Bijzondere naam

Omdat ze het belangrijk vonden dat de baby een identiteit kreeg, gaf de politie de bijzondere naam Pearl aan de achtergelaten zuigeling.

,,Ik geloof dat iemand ergens weet wie de ouders zijn, en ik geloof dat someone somewhere weet wie baby Pearl in het bos achterliet”, besluit de inspecteur aan Metro UK over de zoektocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.