Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 29 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Voortvluchtige kat eindelijk gepakt op vliegveld

Aai poesje, aai poesje, rotkat?! Dat katten en poezen een flinke eigen wil hebben is wel bekend. En dat ze soms voor langere tijd de benen nemen en zoek zijn, is niet bijzonder.

Maar deze poes heeft het wel heel bont gemaakt. Pepper, zoals het beestje heet, was op het John F. Kennedy-vliegveld op de vlucht geslagen toen haar baasje aan het inchecken was om naar China te reizen. En daar kon ze nog een week ronddolen – toen pas lukte het de politie om het beestje in de kraag te vatten.

Gemiste vlucht

Alhoewel het misschien niet een lang beraamde ontsnappingspoging was, greep de poes haar kans toen het reismandje omviel en het deurtje openging. Het baasje van de poes zou volgens NOS gaan verhuizen naar China. Dat moest even uitgesteld worden toen het dier ontsnapte, maar toen het maar niet gevonden werd, nam de eigenaar toch maar de volgende vlucht.

De poes werd een week lang wel gezien op verschillende plekken, maar het lukte ondanks de neergelegde snacks niet om het beestje te vangen.

Kleine sul

Zaterdag lukte het de politie eindelijk. Met hulp van een vriendin van de eigenaar van het beestje, die lokte met eten en de Chinese naam van de poes riep: Dai Meng, wat kleine sul betekent.

Minder duiven

Sullig of niet, het beest zag wel een groot gedeelte van het vliegveld en heeft zo misschien wel meer gezien dan menig kat. Ze zal dan ook gemist worden door de politie, om meerdere redenen. ,,De populatie duiven in de terminal was een stuk kleiner toen Pepper er was”, lichtte een van de agenten droog toe.

De vriendin van de kattenbaas zal er voor zorgen dat het beestje nu écht bij haar baasje in China komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.