Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Nóg een huldiging in Eindhoven: voor de schoonmakers

Voor wie nog wel zin heeft in een feestje na de huldiging van de PSV-voetballers afgelopen maandag, moet donderdag een gaatje vrijhouden in de agenda.

Dan vindt er namelijk nog een huldiging plaats. De medewerkers van de Ergon, die de stad schoonmaakten na alle activiteiten rond het kampioenschap van PSV, worden bedankt voor hun harde werken.

Bordes stadhuis

De schoonmaakhelden krijgen hun eigen kampioenshuldiging, op het bordes van het stadhuis in Eindhoven. De Eindhovense wethouder Toronuglu van Openbare ruimte wil de schoonmakers zo bedanken voor hun inzet tijdens en na het PSV-feestje, schrijft Omroep Brabant. 

Maar niet alleen voor de duizenden voetbalgerelateerde plastic bekers en andere zooi, maar ‘eigenlijk voor de inzet na elk feestje dat gevierd wordt in de stad’, aldus de gemeente.

Want wanneer het feestgedruis al dan niet aangeschoten afdruipt naar huis, begint voor hen het werk. Zij komen dan in actie om de stad weer snel schoon te krijgen, stelt de Eindhovense gemeente terecht.

Wie erbij wil zijn: donderdag 19 april om half 1. Maar niet teveel rommel maken – dan moet er immers wéér opgeruimd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.