D. van Aken
D. van Aken Nieuws 18 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Japans eiland in de ban van ontsnapte gevangene

Het Japanse eiland Mukaishima is helemaal in de ban van één ontsnapte gevangene. De man houdt de gemoederen al dagenlang bezig en is inmiddels groot nieuws in het Aziatische land.

Pak melk

Een 27-jarige Japanner ontsnapte eerder deze maand uit een gevangenis voor modelgevangenen. Er werd meteen een klopjacht op hem geopend. De politie vond een door hem gestolen auto later terug op Mukaishima.

Inmiddels is de man al tien dagen op de vlucht voor de autoriteiten. Ondertussen slaat hij toe op meerdere plekken op het eiland. De politie kreeg meerdere meldingen van diefstal en inbraken. Zijn vingerafdrukken zijn op twee plekken ook echt aangetroffen. De politie heeft ook gemeld dat er in een huis een weggegooid pak melk is aangetroffen met het DNA van de crimineel.

Duizenden agenten

De politie heeft inmiddels al achtduizend agenten op pad gestuurd om controleposten te bemannen en te patrouilleren. Ze willen voorkomen dat hij het eiland verlaat. Ook wil de Japanse regering extra hulp naar het eiland sturen om scholen te beveiligen.

Het frustreert inwoners van het kleine eiland (17000 inwoners) dat de autoriteiten er niet in slagen de man op te pakken. Een probleem is dat zich minstens duizend lege woningen bevinden op Mukaishima. De politie mag daar niet zomaar binnenvallen zonder toestemming van de eigenaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Japans eiland in de ban van ontsnapte gevangene
Sluiten