Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 18 apr 2018 / 13:44 uur

Eerste Nederlandse Netflix-serie wordt super eng

De eerste Nederlandse Netflix original serie wordt een horrorserie over studenten uit Amsterdam. De serie is bedacht door Pieter Kuijpers, maker van onder meer de serie Smeris en de film Riphagen. De nu nog naamloze serie zal eind van dit jaar gemaakt worden.

Seks en macht

De serie gaat volgens Netflix over een groep studenten in Amsterdam die geniet van alles wat het hoofdstedelijke studentenleven hen biedt; rijkdom, seks en macht. Maar sommige ongeschreven regels dien je niet te overtreden… Zonder het zich te beseffen openen ze een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Gouden Eeuw. Wie er in de serie mee zullen spelen, is ook nog niet bekend.

Eer

Pieter Kuijpers: ,,Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror. De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.”

De serie bestaat uit acht afleveringen van 30 minuten. In 2019 zal de original serie wereldwijd beschikbaar zijn op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste Nederlandse Netflix-serie wordt super eng
Sluiten