Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 23 apr 2018 / 14:00 uur

Kuzu stopt tijdelijk als fractievoorzitter DENK

Vanwege de stormachtige ontwikkeling van de partij DENK, heeft fractievoorzitter Tunahan Kuzu zich tijdelijk teruggetrokken. Tot het zomerreces zullen zijn taken worden overgenomen door zijn collega en Tweede Kamerlid Farid Azarkan.

Volgens Kuzu is dit besluit nodig om de nieuwe DENK-fracties verspreid door heel Nederland te ondersteunen. Dit bericht werd naar buiten gebracht door politiek verslaggever Edwin van der Aa, van het Algemeen Dagblad.

Raadsleden

Vanwege de onervarenheid van de nieuwe raadsleden van de DENK-fracties in 13 gemeentes, zal Kuzu bijspringen om hen beter wegwijs te maken in de politieke wereld. Tunahan Kuzu zal na het zomerreces terugkeren in zijn oude functie als fractievoorzitter, ook blijft hij namens de partij in de Tweede Kamer zitten.

De partij DENK deed het niet onverdienstelijk tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Er werden in totaal 33 zetels veroverd in 13 gemeentes. Dit zijn gemeentes als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Enschede en Arnhem. De grootste overwinning werd geboekt in de gemeente Schiedam, hier haalde de afsplitsing van de PvdA 11,6 procent van de stemmen. Dit komt neer op vier van de 35 zetels.

Tunahan Kuzu is naast kamerlid in Den Haag ook tijdelijk gemeenteraadslid in de gemeente Rotterdam. Het kamerlid met een Turkse achtergrond werd in 2012 verkozen namens de Partij van de Arbeid. Na een intern conflict met Lodewijk Asscher in 2014 brak hij met deze partij en richtte hij samen met fractiegenoot Selçuk Öztürk de partij DENK op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kuzu stopt tijdelijk als fractievoorzitter DENK
Sluiten