Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 19 jan 2018 / 13:59 uur

Geen energiedrankjes van Aldi voor Britse kinderen

De Britse Aldi stopt met de verkoop van energiedrankjes aan kinderen jonger dan 16 jaar. Kassamedewerkers moeten voortaan om een legitimatiebewijs vragen als klanten energiedrankjes willen kopen.

Groeiende bezorgdheid

Het is niet de eerste supermarktketen in Groot-Brittannië die een leeftijdsgrens oplegt aan de verkoop van energiedrankjes. Asda, Waitrose en een aantal winkels van Morrisons verkopen de drankjes ook niet meer aan kinderen. Het zijn allemaal supermarktketens met een groot marktaandeel.

„We hebben gekozen voor de invoering van deze leeftijdsgrens vanwege de groeiende bezorgdheid over het gebruik van energiedrankjes onder jongeren”, vertelt een woordvoerder van Aldi aan The Guardian.

Grootste gebruikers

Jongeren in Groot-Brittannië zouden de grootste gebruikers van energiedrankjes in heel Europa zijn. Er zijn dan ook een hoop Britse campagnes gaande om de energiedrankjes te verbieden.

Ook in Nederland is veel te doen rondom energiedrankjes. Kinderartsen deden maandag een oproep om ze te verbieden voor jongeren onder de achttien jaar. De drankjes leiden tot rusteloosheid, vermoeidheid en hartritmestoornissen.

Reageer op artikel:
Geen energiedrankjes van Aldi voor Britse kinderen
Sluiten