Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Kat Smoezel gered uit afvalcontainer

Een katje kwam afgelopen weekend in Alkmaar in een afvalbunker terecht. Het arme beest kon worden gered door medewerkers van vuilnisverbrander HVC groep uit Alkmaar. De NOS schrijft dat het beestje waarschijnlijk in een vuilniswagen met bedrijfsafval is beland.

Toestemming

Het beestje werd vrijdagmiddag al gesignaleerd, maar kon niet meteen worden gered. Reden hiervoor was het storten van afval in de loop van de dag en kranen die aan het werk zijn door het afval op te pakken en in de oven te gooien. Voor het uitzetten van dit automatisch werkende systeem is toestemming nodig, laat Nico Drolinga – een van de redders van de kat – weten aan NH Nieuws.

Het is op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen dat de kat het heeft overleefd. „Als het afval wordt gestort valt het een meter of tien naar beneden.” Drolinga denkt dat de kat met ander afval door de grijper op een andere plek in de bunker is neergezet.

https://twitter.com/_Alkmaar/status/937369873440739328

Stank

Met een speciaal pak tegen de stank begonnen de medewerkers van de vuilnisbrander ’s nachts met de zoektocht. De kat kroop echter meerdere keren dieper weg in het vuilnis. Volgens Drolinga was het beestje erg bang, en werd hij daarom gebeten. Nadat de redders het beestje te pakken kregen is het meegenomen door de dierenambulance. Het beestje heeft de naam Smoezel gekregen en is overgebracht naar het asiel in Alkmaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kat Smoezel gered uit afvalcontainer
Sluiten