Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 4 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Aanzoek tijdens debat homohuwelijk in Australië

Afgelopen maand werd door zestig procent van de Australiërs voor het homohuwelijk gestemd. Tijdens een debat in het parlement over de invoering van het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht, nam een van de parlementariërs alvast het voortouw.

Aanzoek

Het Australische news.com.au schrijft over Tim Wilson die tijdens zijn toespraak een aanzoek deed aan zijn partner die op de publieke tribune zat. Op het filmpje van het aanzoek is te zien dat Wilson steeds emotioneler wordt, wetende welke vraag hij zal gaan stellen.

„Dit debat is de sountrack van ons leven” begint Wilson. „Dus het enige wat mij nu te doen staat is vragen: wil je met trouwen?” Na het aanzoek klonk er luid gejuich en applaus in de parlementszaal. Waarna zijn partner, Ryan Bolger „ja” zei.

Notulen

Het antwoord van Bolger werd opgenomen in de officiële notulen van het Huis van Afgevaardigden. Na instemming van de Australiërs met het homohuwelijk diende de regering hiertoe een wetsvoorstel in. Na instemming van de senaat vorige week, is de verwachting dat het Huis van Afgevaardigden de wet goedkeurt. Het Australisch homohuwelijk wordt dan definitief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.