Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 4 dec 2017

Vragenuurtje voor kinderen in Tweede Kamer

Ieder kind, is vanaf achttien jaar officieel volwassen. Of dit dan ook echt zo is laten we voor het gemak maar even achterwege. Heb je de leeftijd van achttien jaar bereikt, dan ben je in ieder geval voor de wet volwassen, en mag je je stem uitbrengen tijdens verkiezingen.

Inspraak

Jongeren onder de achttien hebben vrijwel geen inspraak in het politieke landschap, D66 wil daar verandering in brengen. De NOS schrijft dat de regeringspartij een speciaal vragenuurtje voor kinderen wil invoeren.

D66-Kamerlid Raemakers (26), zelf tevens het jongste lid van de Tweede kamer, denkt dat kinderen dit gemakkelijk aankunnen. „Kinderen kunnen soms betere vragen stellen. Ze zeggen wat ze denken en leggen vaan de vinger op de zeker plek.”

Rechten van het Kind

Raemakers krijgt bijval van CDA, SP en GroenLinks. Hij hoopt vandaag tijdens het debat over jeugdbeleid meer politieke partijen enthousiast te maken.

Het vragenuurtje zou volgens Raemakers moeten plaatsvinden in de laatste week van november, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Het zal gaan om 150 kinderen, tussen de elf en veertien jaar die vragen kunnen stellen aan een aantal ministers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vragenuurtje voor kinderen in Tweede Kamer
Sluiten