Metro
Metro Nieuws 6 nov 2017 / 17:34 uur

Nabestaanden Ilias razend op verdachte fatale crash

De 23-jarige ​Zouhair C. moest zich maandagmiddag tegenover de rechtbank van Utrecht verantwoorden voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in februari dit jaar. Bij dit verkeersongeval kwam de tevens 23-jarige Ilias Azarkan om het leven. Het OM eist 5 jaar cel voor Zouhair C.

De verdachte was goed bevriend met het slachtoffer en kreeg tijdens de zitting te maken met woedende verwijten van zijn nabestaanden. Een tante, die namens de familie van het slachtoffer sprak, zei ​dat de verdachte Ilias voor dood achterliet.

Ook het feit dat de verdachte na het ongeluk op vakantie ging naar Marrokko konden de nabestaanden slecht verkroppen. De emoties liepen hoog op en dit werd de moeder – en andere familieleden – van Azarkan even te veel waardoor ze tijdelijk de zaal moesten verlaten. Een verslaggever van RTV Utrecht was bij de zaak aanwezig.

Het artikel gaat na de tweet verder.

De fatale feiten

Op vrijdag 3 februari dit jaar was C. samen met Ilias Azarkan en drie vrouwelijke medepasagiers uit Den Bosch met de auto onderweg naar een feestje. Volgens deskundigen reed de verdachte 98 kilometer per uur tijdens het ongeluk binnen de bebouwde kom. Volgens de medepassagiers waren er zelfs stukken waarop hij 144 kilometer per uur reed. Nadat C. de macht over het stuur verloor knalde hij tegen een aantal geparkeerde auto’s aan. Hierbij werd Ilias Azarkan de auto uitgeslingerd en kwam hij dodelijk ten val, de vier andere passagiers kwamen er zonder verwondingen vanaf.

Ook het gedrag van C. na het ongeluk wordt hem zeer kwalijk genomen. Het OM beweert dat de verdachte niks heeft gedaan om zijn vriend te helpen en dat hij zich als onwetende omstander voordeed toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. De verdachte zou zijn vrouwelijke medepassagiers op dreigende toon hebben verzocht om aan niemand te vertellen wie de bestuurder van de auto was. Vlak na de crash vloog hij naar Marokko, hierdoor heeft het een maand geduurd voordat hij kon worden aangehouden.

Het artikel gaat na de tweet verder.

Dollen en spijt

Een vriend van C., die in een andere auto reed, verklaarde dat ze aan het dollen waren. Volgens de meisjes die in de auto zaten reden ze zeer roekeloos en leek het rijgedrag op een race. Ook verzochten ze de hem met klem om minder gevaarlijk te rijden. De verdachte, die niet in het bezit was van een rijbewijs, gaf aan spijt te hebben van zijn roekeloze rijgedrag en hoopte dat de familie van het slachtoffer hem ooit kan vergeven.

De familie liet op hun beurt weten dat ze C. haatten en hij de hoogste straf verdient. Naast het roekeloze rijden wordt zijn ontwijkende gedrag na het ongeluk hem ook sterk aangerekend. Zij accepteerden zijn excuses niet en willen naast een gevangenisstraf dat C. een schadevergoeding betaalt voor het leed dat hij heeft aangericht. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nabestaanden Ilias razend op verdachte fatale crash
Sluiten