Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 6 nov 2017 / 22:31 uur

Morgen vroeger opstaan voor krabben autoraam

Het wordt koud. De afgelopen dagen ging het kwik al wat omlaag na een relatief warme nazomer en vannacht komt daar nog een schepje bovenop. Nadat er gisteren alleen in het oosten nachtvorst was, worden er nu over het hele land temperaturen onder het vriespunt verwacht.

Dit is de eerste keer sinds april dit jaar dat het gaat vriezen in grote delen van Nederland. Volgens WeerOnline wordt het erg helder weer en staat er nauwelijks wind; de perfecte omstandigheden voor lage minimumtemperaturen.

Het is dus raadzaam om wat eerder op te staan om te krabben en om planten die niet winterhard zijn binnen te zetten. Alleen aan de Zeeuwse kust en op de Wadden wordt geen vorst verwacht. Op maandagavond om zeven uur vroor het in Twente al 1,8 graad.

Het artikel gaat verder onder de tweet. 

De rest van de week

Deze lage temperaturen houden tot en met woensdag aan, vanwege het rustige weer kunnen er gemakkelijk mistbanken ontstaan die ervoor kunnen zorgen dat de temperatuur ook overdag niet boven de 5 graden komt. Indien de mist wel oplost zal het morgen een graad of 8/9 worden, beduidend kouder dan de afgelopen weken.

Na donderdag draait de wind weer naar het zuidwesten zodat warmere lucht het land binnenkomt. Hierdoor zullen de temperaturen overdag weer in de dubbele cijfers belanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Morgen vroeger opstaan voor krabben autoraam
Sluiten