Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 28 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Man zingt voor niet-bestaand Bataclan-slachtoffer

Hij kreeg de jury en het publiek aan het huilen. De 17-jarige kandidaat Dany Machado deed mee aan een Franse talentenjacht op de tv-zender M6. Hij droeg het nummer op aan zijn vriend Alexandre, „die als een broer voor me was". Machado zei verder tegen de jury: „Hij is twee jaar geleden overleden bij de aanslag in de Bataclan."

Het nummer van Machado maakte dan ook grote indruk op iedereen in Frankrijk, ook bij de mensen thuis. „Het was gewoon wauw en het maakte me aan het huilen. Deze woorden maken indruk", schrijft iemand op Twitter.

Verzonnen

Maar een Franse radiozender ontdekte dat Alexandre nooit heeft bestaan en nooit om het leven is gekomen bij het bloedbad in de Parijse concertzaal.

Machado heeft op Facebook toegegeven dat hij het hele verhaal heeft verzonnen.

Een groep die nabestaanden van de slachtoffers van de Parijse aanslagen vertegenwoordigt, heeft op Facebook een open brief gepubliceerd waarin ze M6 om excuses vragen. De zender zei eerder die dag nog dat de kandidaat de echte naam van het slachtoffer niet bekendmaakte, uit respect voor zijn familie. „Hij weigerde de identiteit van het slachtoffer kenbaar te maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.