Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 28 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Aangelijnde aap overhandigt bal aan scheids in Japan

In Japan deed zich een opmerkelijk tafereel voor. Tijdens een voetbalwedstrijd in de stad Osaka werd de wedstrijdbal niet door de scheids mee het veld op gebracht, maar door een aangelijnd aapje, een makaak.

Aan de lijn

Zondag speelden de Japanse clubs Cerezo Osaka en Vissel Kobe tegen elkaar in het stadion in Osaka. Waar normaliter de scheids de wedstrijdbal mee neemt het veld op, was daar nu een klein aapje dat de bal aan gaf. Gehuld in Osaka tenue kwam de makaak, aangelijnd, het veld op. Daar poseerde hij eerst even voor de camera’s, met zijn ene poot op de bal en de andere ernaast.

Vervolgens pakt het beestje op verzoek van zijn trainster, die een aantal keren aan de lijn trekt, de bal op en loopt er mee naar de scheids, die met een grote glimlach klaar staat om de bal in ontvangst te nemen. Samen maken ze nog even een buiging en dan loopt het aapje van het veld af.

Moeilijk voor te stellen

Het is voor ons moeilijk voor te stellen dat een situatie als deze veel blijdschap teweeg zou brengen, maar dat deed het in Japan wel. De makaak kon rekenen op een luid applaus toen hij het veld af liep. Spelers lachen op de achtergrond ook om het tafereel dat zich voor hen afspeelt. Ook de commentatoren lijken de actie van de aap wel te kunnen waarderen, te horen aan hun gelach tussen het praten door.

Geen aap op het veld

Gelukkig mag je in Nederland geen apen als huisdier houden. Wij gaan dan ook geen aap op onze voetbalvelden zien, en dat is maar goed ook.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.