Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 22 sep 2017 / 07:28 uur

Vrouw met niqab geweigerd aan Belgische grens

Een islamitische vrouw is aan de Belgische grens geweigerd omdat ze haar niqab niet wilde afdoen. Dat meldt Theo Francken, Staatssecretaris voor Asiel & Migratie en Administratieve vereenvoudiging van onze Zuiderburen.

De vrouw heeft de Deense nationaliteit en kwam vanuit het Tunesische Tunis naar Zaventem in België. De vrouw had in Tunesië al geweigerd haar niqab af te zetten en in België was ze wederom niet bereid haar gezicht prijs te geven. De autoriteiten zagen daardoor geen andere mogelijkheid dan haar terug te sturen.

Een vrouw met Deense nationaliteit komende van Tunis landde woensdag op Zaventem met een niqaab aan. Ze was onderweg…

Gepostet von Theo Francken am Freitag, 15. September 2017

„Zonder identiteitscontrole, geen toegang tot ons grondgebied. Mensen die zich weigeren te identificeren kunnen we onmogelijk toegang tot Schengen geven", zo legt Francken duidelijk uit in een bericht op zijn Facebookpagina.

Niqabs en boerka’s

Niqabs zijn hoofddoeken die op je ogen na je gehele gezicht bedekken. De boerka is nog strenger: die bedekt ook je ogen tot ze bijna onzichtbaar zijn. In België zijn niqabs en boerka’s sinds 2011 verboden in de openbare ruimte. In Denemarken is dit niet het geval.

De boerka is de laatste tijd een hot topic. In Australië stuntte in augustus een senator door in boerka naar het parlement te komen. Zo wilde ze aandacht vragen voor haar motie voor een boerkaverbod. In Nederland wil de VVD graag een algeheel boerkaverbod doorzetten. Ook in Duitsland lijkt er een boerkaverbod te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw met niqab geweigerd aan Belgische grens
Sluiten