Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 30 mei 2016 / 21:06 uur

Moeder: dood gorilla Harambe is niet mijn schuld

„Een ongeluk zit in een klein hoekje”, aldus de moeder van de 4-jarige Isaiah, die gisteren in het gorillaverblijf van een dierentuin in het Amerikaanse Cincinnati viel. Veel mensen nemen het Michelle Gregg kwalijk dat gorilla Harambe werd doodgeschoten, maar volgens haar zelf had dit iedere moeder kunnen overkomen.

Let op: Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Ruim 80.000 mensen hebben een petitie ondertekend, waarin wordt geëist dat Gregg vervolgd wordt voor de dood van de gorilla. De reden: zij heeft niet goed opgelet, waardoor haar zoontje het verblijf in kon klimmen en de gorilla uiteindelijk gedood werd. „Deze prachtige gorilla stierf omdat de ouders van het jongetje hem geeneens in de gaten konden houden”, oordelen de initiatiefnemers van de petitie. Volgens omstanders zou het jongetje al de hele tijd geprobeerd hebben het hok van Harambe binnen te komen.

Oordeel

Gregg is haar daar absoluut niet mee eens. „Mensen hebben heel snel hun oordeel klaar over het gebrek aan supervisie van mijn kant”, schrijft ze in een Facebookbericht. „Iedereen die me kent weet dat ik mijn kinderen goed in de gaten houd. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ik ben blij dat de juiste mensen op het juiste moment ter plaatse waren.”

https://www.facebook.com/1155045071212524

Het bericht van de moeder kan niet op veel meededogen van andere Facebookgebruikers rekenen, sommigen gaan zelfs zo ver te zeggen dat zíj neergeschoten had moeten worden, in plaats van Harambe. Het onderzoek naar het incident is nog gaande, Gregg kan inderdaad vervolgd worden voor nalatigheid maar daar wil de politie nog geen uitspraken over doen.

Hersenschudding

Met de kleine Isaiah gaat het naar omstandigheden goed, hij heeft schrammen en een hersenschudding aan het incident overgehouden. Het jongetje wist door een hek te klimmen en viel drie meter naar beneden, in een gracht rondom het verblijf. De 17-jarige gorilla Harambe was niet agressief naar het kind, maar het personeel kon naar eigen zeggen geen enkel risico nemen en schoot het dier dood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Moeder: dood gorilla Harambe is niet mijn schuld
Sluiten