Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 15 mrt 2016

Verklaring voor Bermuda-driehoek lijkt nabij

Het fenomeen de Bermuda-driekhoek is iets dat mensen al decennia bezighoudt. Tussen de Amerikaanse stad Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico verdwijnen met enige regelmaat schepen en vliegtuigen, zonder dat er een eenduidige verklaring is. Toch is die nu mogelijk gevonden en dat met dank aan een Noord-Russische zee.

In de Barentszee zijn er op de bodem namelijk kraters gevonden, ontstaan door gasexplosies. Gelijkaardige kraters op de bodem van het gebied in de Bermuda-driehoek zouden kunnen verklaren dat de schepen verdwijnen, zo zeggen wetenschappers van de Arctic University of Norway in The Times. De aanname dat het vele methaangas iets met de mythische plek te maken heeft, bestaat al langer, maar door deze ontdekking komt de mogelijke waarheid weer een stukje dichterbij.

Methaangasophopingen

De enorme explosies komen voort uit methaangasophopingen en zorgen voor kraters tot achthonderd meter breed en 45 meter diep. Ook slaan zij bij zo’n explosie een gat in het wateroppervlak. Bovendien zou de oceaan door het gas verwarmd worden, waardoor de schepen sneller zinken.

Uiteraard verklaart dit nog niet hoe de vliegtuigen verdwijnen. Dus wat dat betreft kunnen de fans van andere complottheorieën hun hart ophalen en blijven door speculeren over aliens en duistere krachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verklaring voor Bermuda-driehoek lijkt nabij
Sluiten