Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 15 mrt 2016 / 08:20 uur

Nieuwe terror-oehoe valt mensen aan

Nederland heeft een nieuwe terror-oehoe. Bij het Gelderse dorp Twello hangt namelijk een oehoe rond waarvoor al meerdere mensen hebben moeten wegspringen, omdat de uil een duikvlucht over hun hoofd maakte.

Dat meldt De Stentor. Eerder hadden we al een oehoe die onder meer hardlopers aanviel in de omgeving van Purmerend. Die kreeg al snel de bijnaam terror-oehoe. Dat dier werd uiteindelijk gevangen en wordt sindsdien in gevangenschap gehouden.

Tientallen oehoes ontsnappen

Het is nog niet duidelijk of de oehoe van Twello een tam of wild dier is, omdat onbekend is of hij geringd is. Het zou goed kunnen dat het om een tam exemplaar gaat: de oehoe in Purmerend was ook ontsnapt, en dat komt regelmatig voor. Jaarlijks ontsnappen er rond de 30 oehoes in Nederland.

Als het om een wilde oehoe gaat, is dat een zeldzaamheid: in Gelderland zou het een van de weinigen zijn. Mogelijk zit er ook eentje in de buurt van Winterswijk.

Reageer op artikel:
Nieuwe terror-oehoe valt mensen aan
Sluiten