Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 15 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Arnhemmer veegt zijn kont nu af met Oekraïne-feitjes

Een maand geleden werd er 48.000 euro subsidie verleend aan studenten om wc-rollen met anti-Oekraïense feitjes te maken. Zij willen hiermee hun onvrede uiten en verspreiden over het associatieverdrag dat mogelijk gesloten gaat worden tussen de EU en Oekraïne. Inmiddels zijn de eerste rollen geproduceerd.

Ruben Marsman uit Arnhem is een van de felste protestanten. Hij gaat dinsdagmiddag naar het Binnenhof om rollen te overhandigen aan SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel. Een partij die overigens tegen het verdrag is. Hij wil dat ‘mensen hun kont afvegen met Oekraïne’, zo zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Op het papier staan leuzen als: ‘Stem nee, en spoel het associatieverdrag door de plee’. Verder zijn er quizjes en feitjes te vinden over het land. Zo kan je lezen dat homofilie een taboe is in Oekraïne en dat Oekraïners hier straks zonder visum mogen komen werken.

Referendum

Op 6 mag Nederland naar de stembussen om te stemmen over het verdrag. De uitslag van het referendum zal overigens niet bindend zijn, maar dient als advies naar de Tweede Kamer. Daar zal uiteindelijk besloten worden of er voor of tegen het verdrag gestemd zal worden door Nederland. Naast de SP zijn ook de PVV en de Partij van de Dieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.