Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 5 mrt 2016 / 19:00 uur

Jochie (10) begint eigen bedrijf

Ronaldo Kampen is 10 jaar oud, en is zijn eigen bedrijf begonnen. De scholier uit Helmond denkt namelijk een gat in de markt te hebben gevonden: de verhuur van segways voor kinderen. Hij heeft samen met zijn opa een baan gemaakt waarin kinderen met de segways en balanceboards kunnen rijden.

Het idee is ontstaan in Egypte, zo vertelt zijn opa Peter tegen Omroep Brabant. ,,Daar konden kinderen voor een bepaalde tijd zo’n ding huren en dan maakten zij onder begeleiding een tochtje met zo’n Segway over het resort. Tijdens de vakantie werd hier massaal door de kinderen gebruik van gemaakt. Ze vonden het cool, vet en hip.”

‘We pakken het professioneel aan’

In Nederland kunnen kinderen zoiets niet doen, vanwege de strenge regels. Maar onder begeleiding mag het wel, en dat is wat Ronaldo nu met zijn opa gaat verzorgen. ,,Ik heb samen met hem een bv opgericht", aldus opa Peter. ,,We pakken het echt professioneel aan."

Het is niet zo dat opa het bedrijf nu moet gaan runnen: Ronaldo gaat de kar trekken. ,,Ik ondersteun hem. Hij is nog leerplichtig, hij moet naar school. Maar met zijn allen proberen we een ondernemertje van hem te maken."

De hal in Helmond is bijna klaar. Het is aangekleed, compleet met graffiti, ledverlichting en lasers. De hal moet op 20 maart open gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jochie (10) begint eigen bedrijf
Sluiten