Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Nieuws 6 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Huurder prankt verhuurder bij tekenen huurcontract

Het verhaal van Reddit gebruiker GloriousGherkins bewijst maar weer dat je altijd contracten moet lezen voordat je ze tekent. De jongen kreeg namelijk zijn huurcontract als Word bestand toegestuurd, in plaats van PDF.

Zonder pardon kon hij clausules wijzigen zonder dat zijn verhuurder het door zou hebben. Daar maakte hij ook dankbaar gebruik van. Maar in plaats van het wijzigen van de huur of andere essentiële details, deed hij wel een heel bijzondere toevoeging aan het contract.

Verjaardag

Clausule 16 van het huurcontract dwingt de verhuurder namelijk om rond de verjaardagen van de huurders (7 juni en 17 februari) een verjaardagstaart te brengen. „De verhuurder zal een verjaardagstaart geven aan de huurders in het weekend dat het dichtste bij hun verjaardagen zit (7 juni en 17 februari). Vanille taart is onacceptabel", is te lezen in de foto die hij maakte van het desbetreffende contract.

GloriousGherkins/ Imgur

Op Reddit werd er nog druk gediscussieerd of dit eigenlijk wel legaal was. GloriousGherkins moest daar niets van weten en zegt dat hij de verhuurder aan de clausule gaat houden.

Met de grap is de verhuurder er goed vanaf gekomen, het had ook anders kunnen lopen. Een goede les om volgende keer het contract beter te lezen én een PDF’je te sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.