Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 2 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Geen pakjesavond voor 400.000 kinderen

Zo’n 400.000 kinderen in Nederland kunnen door armoede geen pakjesavond vieren. Gelukkig voor hen is daar Veroniklaas, een als superheld verklede hulpsinterklaas.

Actie Pepernoot

In De Efteling introduceerden Erik de Zwart van Radio Veronica en het Nationaal Fonds Kinderhulp zondagmiddag de Actie Pepernoot. Onder meer de muzikanten Henk Westbroek, Ralf Mackenbach en Rachel Traets waren in het pretpark aanwezig. Acteur en presentator Quintis Ristie trekt als Veroniklaas het land in om de actie te promoten. Het doel: zo veel mogelijk kinderen een kadootje kunnen geven.

,,Ieder kind in Nederland verdient dat op Pakjesavond”, zegt Erik de Zwart, Station Director bij Veronica. ,,Veroniklaas is begaan met het lot van alle kinderen en zet alles op alles om samen met Actie Pepernoot zo veel mogelijk kinderen op 5 december blij te kunnen maken met een leuk kado."

De actie ondersteunen kan door SINT te sms’en naar 8090 (2 euro) of via radioveronica.nl. De blauwe Veroniklaas Quintis is vanaf 16 november in het hele land actief. Bij voldoende donateurs ter plekke, voert hij als tegenprestatie een ludieke actie uit.

Overgeslagen worden

Jan Wezendonk van het Nationaal Fonds Kinderhulp legt uit waarom steun nodig is: „Voor de 400.000 kinderen die geen pakjesavond kunnen vieren is het gemis van een kadootje niet het belangrijkste. Wat hen verdriet doet, is dat ze worden overgeslagen en niet kunnen meepraten."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.