Commerciële redactie
Commerciële redactie Gesponsord 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Waarom je nooit moet wachten met het repareren van je telefoon

Ben jij ook iemand die al maanden- of zelfs jarenlang rondloopt met een barst in scherm van je telefoon? Dan ben je zeker niet de enige. Kijk maar eens in je eigen omgeving, grote kans dat je meer mensen tegenkomt mét een defect scherm dan zonder. Veel mensen stellen dus telefoon reparatie uit.

Is dit nu verstandig of niet? En welke eventuele risico’s zitten hieraan verbonden? We vertellen je meer.

De kosten

Voordat we je meer gaan vertellen over de mogelijke risico’s van het uitstellen van je telefoon reparatie is het kostenplaatje natuurlijk ook belangrijk. Eén van de meest voorkomende redenen dat men een reparatie uitstelt, is omdat mensen vrezen voor hoge kosten. Tegenwoordig is hier eigenlijk geen sprake meer van. Inmiddels zijn er in iedere stad wel reparatiewinkels te vinden en door deze hevige concurrentie is de prijs van een reparatie de laatste jaren aanzienlijk gedaald. Het repareren van je smartphone is doorgaans dan ook stukken voordeliger dan de aanschaf van een nieuw toestel of de afsluiting van een nieuw abonnement.

De levensduur van je toestel

Het uitstellen van een telefoonreparatie kan gevolgen met zich meebrengen voor de levensduur van je toestel. Des te langer je namelijk met een defect toestel blijft rondlopen, hoe groter de kans op (interne) schade wordt. Zo kan er bijvoorbeeld water of stof in je toestel terechtkomen, waardoor interne telefoon onderdelen worden aangetast. Ook is het natuurlijk niet fijn om gebruik te maken van een gebarsten scherm. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je bijvoorbeeld glassplinters oploopt.

Denk aan een groener milieu

Daarnaast zijn er nog andere belangrijke voordelen verbonden aan het repareren van je toestel in plaats van direct een nieuwe aan te schaffen. Doordat je in dit geval namelijk langer gebruik maakt van je toestel en onderdelen hergebruikt, lever je een positieve bijdrage aan het milieu. Is je toestel niet meer te repareren, maar staat de gezondheid van onze wereld ook bij jou hoog in het vaandel? Denk dan eens aan een refurbished toestel. Dit zijn toestellen die worden hergebruikt, maar voor de verkoop worden voorzien van een opfrisbeurt.

In samenwerking met GSM Reparatie Centrum en Zetema.

WhatsApp kondigt grote verbeteringen voor spraakberichten aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.