Raymon Mens
Raymon Mens Tech 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp kondigt grote verbeteringen voor spraakberichten aan

Spraakberichten op WhatsApp, de één is er gek op, terwijl de ander het liefst gewoon tekst ziet. De chat-app heeft gisteravond grote verbeteringen aangekondigd die het gebruik van wat ook wel voicememo’s genoemd worden nog prettiger, of misschien iets minder irritant maken.

Zo is het binnenkort mogelijk om spraakberichten op de achtergrond te luisteren. Je hoeft de chat niet meer open te hebben om te luisteren. Handig bij lange spraakberichten, maar er is meer.

Verbeteringen voor opnemen en beluisteren spraakberichten

WhatsApp komt niet alleen met verbeteringen voor het beluisteren van spraakberichten, maar geeft ook iedereen die graag een gesprek volpraat nieuwe mogelijkheden. De nieuwigheden op een rij:

  • Afspelen buiten de chat om: luister naar een spraakbericht buiten de chat om, zodat je kunt multitasken of andere berichten kunt lezen en beantwoorden.
  • Opname pauzeren/hervatten: tijdens het opnemen heb je straks de mogelijkheid om de opname te pauzeren en te hervatten wanneer je er klaar voor bent. Dit is handig wanneer je wordt onderbroken of even moet nadenken.
  • Visualisatie van geluidsgolf: met een visuele weergave van de spraakberichtaudio kun je de opname makkelijker volgen.
  • Conceptopname beluisteren: luister naar je opnamen voordat je ze verstuurt.
  • Afspeelpunt onthouden: als je een spraakbericht tijdens het beluisteren pauzeert, kun je verdergaan waar je gebleven was wanneer je terugkeert naar de chat.
  • Doorgestuurde berichten versneld afspelen: speel spraakberichten 1,5 of 2 keer sneller af om zowel gewone als doorgestuurde berichten sneller te beluisteren.
WhatsApp spraakberichten verbetering 2022
De verbeteringen op een rij – Klik/tap voor grotere afbeelding. (Afbeelding: Meta)

Komende weken in ieders WhatsApp

De uitrol van de nieuwe functies begint nu, zowel op Android als iPhone. Zoals wel vaker kiest WhatsApp voor een gefaseerde invoering. Dat wil zeggen dat het kan zijn dat jij de nieuwe functies voor spraakberichten nog niet ziet, maar een vriend of collega wel. Ze komen vanzelf je kant op, verzekert WhatsApp gebruikers in de aankondiging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
WhatsApp kondigt grote verbeteringen voor spraakberichten aan
Sluiten