Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Geld & Carrière 11 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Gezelligheid opzoeken? Op deze dag gaan de meeste Nederlanders naar kantoor

Hybride werken is anno 2024 niet meer weg te denken. We wisselen zonder moeite thuiswerken met werken op kantoor of een hippe flexplek in de buurt af. Maar een band creëren met collega’s en het team is en blijft belangrijk. Uit cijfers van IWG blijkt dat we massaal op dinsdag naar kantoor gaan. Dit jaar maakt daarom officieel ‘Together Tuesday’ haar intrede.

Gezellig, maar als je met twintig mensen tien vierkante meter in de trein moet delen, is het wat minder gezellig.

Wist je trouwens dat het hebben van een kantoorbuddy goed voor je is, maar ook „vragen om ruzie”?

Dinsdag is de populairste kantoordag

Uit zowel reis- als kantoordata blijkt dat dinsdag de populairste dag is om op kantoor te werken. Nederlandse data laat zien dat de bezetting op IWG flexkantoren op dinsdagen gemiddeld 10 procent hoger is dan op donderdagen en maandagen, andere populaire kantoordagen. Dinsdag 14 februari was het afgelopen jaar de dinsdag waarop de meeste mensen op kantoor werkten. Spaces House Modernes in Utrecht was gemiddeld het drukste deelkantoor op dinsdag.

Naar kantoor voor de gezelligheid

Uit onderzoek van IWG onder 1000 Nederlandse werknemers blijkt dat 68 procent van de ondervraagden aangeeft dat af en toe naar kantoor gaan helpt om zich meer verbonden te voelen met het werk en het team. Dat aantal is het hoogst bij vrouwen (71 procent). Gevraagd naar wat hen motiveert om vaker naar kantoor te gaan, blijkt dat vergaderen en afspreken met collega’s de grootste drijfveer is.

De fijne alternatieven

Dat verbinding met je collega’s belangrijk is, beamen we. Voor een gezellige dag op kantoor hebben wij ook best een beetje NS-stress over. Maar wat als je geen kantoor hebt om naartoe te gaan? Zoals zelfstandigen en freelancers die niet bij hun opdrachtgever op locatie werken.

Ons advies? Ga alsnog de deur uit. Maak contact met gelijkgestemden en plan af en toe een koffietje in. Daarnaast zijn er in de grote steden talloze flexwerkplekken waar jij kan werken. Geen flexwerkplek in de buurt? Dan is er vast een leuke koffiezaak of lunchroom waar je een paar uurtjes kan zitten.

Belastingvrij salaris verruimd: zoveel mag je in 2024 verdienen

Specialistisch schoonmaker Tuğrul Çirakoğlu: ‘Het lijkvocht liep de hele woning door’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties