Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Eten & drinken 2 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Chefs onthullen welke gerechten je niet moet bestellen in restaurants: ‘Dit kun je beter zelf maken’

Weet je niet welk gerecht je wil bestellen als je uiteten bent? Chef-koks delen wat je in ieder geval níet moet bestellen, en waarom. Zo moet je uitkijken voor de soep van de dag, verschillende visgerechten en steak.

Aan Metro UK vertelden verschillende chefs welke gerechten je het beste kunt vermijden in restaurants.

Gerechten om te vermijden in restaurants

Zo wordt de soep van de dag meerdere keren genoemd. Hoe dat komt? „Persoonlijk vind ik dat soep thuis lekkerder is dan in een restaurant. Voor de beste zelfgemaakte soep vind ik het heerlijk om verschillende ingrediënten te combineren”, aldus chef-kok Jack Stein.

Daarentegen zegt chef-kok Robin Foster dat je veganistisch eten in een niet-veganistisch restaurant beter kunt vermijden omdat „ze niet gespecialiseerd zijn in de veganistische keuken en dus geen recht kunnen doen aan veganistische gerechten”.

Visgerechten

„Veel veganistische gerechten zijn ofwel kant-en-klaar of missen originaliteit en variatie”, aldus Foster tegen Metro UK.

Verschillende chefs waarschuwen voor visgerechten. Die kun je beter niet bestellen als je op een maandag buiten de deur eet. „In het algemeen geldt dat je nooit vis bestelt op maandag, omdat de havens in het weekend gesloten zijn geweest en de vis dan nooit op zijn best is”, klinkt het.

‘Je kunt dit beter thuis maken’

In het bijzonder zalm, als we het over visgerechten hebben, en kip kun je liever overslaan. En wel hierom: „Het zijn allebei eenvoudige gerechten die thuis goed te maken zijn, dus ik bestel liever iets wat ik zelf niet zou koken”, aldus chef-kok Tatjana Tretjakova-Skrinnikova.

Ook steak wordt om die reden liever overgeslagen door chef-koks. „Je kunt een heel mooi stuk vlees bij de slager kopen voor minder geld dan je er in restaurant aan kwijt bent, en je stuk vlees kan wel eens groter zijn”, tipt Sebastian Rast. Sla het ook over als het té goedkoop geprijsd is op het menu: „Dan is het waarschijnlijk van slechte kwaliteit.”

Dit zijn de verrassende voordelen van elke dag een handje blauwe bessen eten

Medewerker shoarmazaak vertelt: dit gebeurt met vlees aan spit na sluitingstijd

Zo deel je je koelkast in zodat je de THT van je producten verlengt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties