Metro
Metro Radio & tv 10 dec 2020 / 14:00 uur

Amsterdam gunt hem écht geen uitzondering, al Youps eindejaarsgebeden ten spijt

Hij is misschien bang voor een ‘Floppie’, wanneer hij voor een heel klein publiek speelt. Al valt dat te betwijfelen, want Youp van ’t Hek heeft vaak wel de lachers op z’n hand, ook als het er maar 30 zijn. En dat aantal blijft zo, heeft gemeente Amsterdam laten weten. De vraag is nu wat hij gaat doen.

De gemeente Amsterdam heeft Youp van ’t Hek, BNNVARA en theater Carré officieel laten weten dat zijn verzoek om meer mensen toe te laten bij zijn Oudejaarsconference is afgewezen. Dat heeft BNNVARA vandaag gemeld.

Lees ook: Zo klinkt Flappie in het Engels

Geen ontzegging

Eerder zeiden burgemeester Femke Halsema van Amsterdam en premier Mark Rutte al dat Van ’t Hek niet moest rekenen op een ontzegging. „Dat gaat niet. Ik zou het dolgraag doen, Youp, maar dat kan ik niet doen”, reageerde premier Rutte. De cabaretier had gevraagd of de gemeente Amsterdam een uitzondering wilde maken op het coronabeleid dat momenteel maar dertig bezoekers per theater toestaat. Van ’t Hek denkt dat zijn eindejaarsshow, die in principe op 31 december op televisie te zien moet zijn, niet werkt met zo weinig publiek.

„Samen met de betrokken partijen gaan wij nu de mogelijke scenario’s bespreken, waarbij ons gezamenlijke streven is dat de tv-uitzending doorgaat”, meldt een woordvoerder van BNNVARA. Hij voegt daaraan toe dat er op korte termijn knopen over dit onderwerp moeten worden doorgehakt.

Opties

Een optie zou kunnen zijn dat Youp zijn oudejaarsshow in een tv-studio gaat spelen. In tv-studio’s mogen namelijk wel honderd mensen worden toegelaten, in tegenstelling tot theaters. Het team van Van ’t Hek heeft ook contact met Guido Weijers, die de oudejaarsshow voor RTL verzorgt. Ook deze komiek worstelt met het probleem dat een cabaretshow op televisie met dertig man niet tot zijn recht zou komen.

Deze Youp ligt er in elk geval niet wakker van.

Social media

Op social media uiten sommige mensen de wens dat Youp, en ook Guido, toch hun oudejaarsconferentie kunnen door laten gaan. „Maak een experiment met hen, premier Rutte.”

En sommigen gaan sowieso niet naar Youp kijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam gunt hem écht geen uitzondering, al Youps eindejaarsgebeden ten spijt
Sluiten