Richard Otto
Richard Otto Podcasts 14 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Niels de Jong

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van Niels de Jong.

Niels de Jong is oprichter van TAMBR, een bureau dat merken voorziet van een passende en herkenbare muzikale huisstijl. Zo was hij verantwoordelijk voor de sonic branding van merken als AFAS, Campina en Auping. Met een flinke dosis expertise in marketing, data en muziek bouwt TAMBR zo aan een beter klinkende wereld.

De 5 podcast-tips van Niels de Jong

1. Twenty Thousand Herz

Een podcast voor audio-nerds die ook voor het grote publiek toegankelijk is. Dallas Taylor onthult de verhalen achter bekende geluiden zoals de opstart-tune van Apple, de omroepstemmen in de metro of je favoriete computergame. Mooi gemaakt en informatief.

2. The Knowledge Project

Shane Parrish interviewt beroemde denkers, doeners en alles wat daar tussenin zit. Zijn gasten behoren tot de top in hun vakgebied, maar hun inzichten overstijgen de grenzen van hun expertise. Van politiek tot wetenschap, het belang van slaap tot de werking van emoties. Aanrader!

3. Strong Songs

In deze podcast neemt multi-instrumentalist Kirk Hamilton je mee in één bepaald genre, album of artiest. Hij speelt alle nummers zelf na en komt daardoor tot de kern van waarom iets werkt. En weet dat aanstekelijk over te brengen.

4. Good Point Podcast

Rafaël Rozendaal and Jeremy Bailey zijn twee pionierende kunstenaars in de zogeheten nieuwe media. Op onderhoudende wijze nemen ze je mee in hun wereld. Of zoals ze zelf zeggen: een ‘imperfecte podcast over kunst, cultuur en technologie’.

5. Lub Tropiana

Gewapend met een ongezonde dosis muzikale kennis bespreek ik met Job Reijntjes elke aflevering één nummer van Nederlandse bodem. Wat is de verwantschap tussen Hazes en Mozart? Waar haalt Mart Hoogkamer z’n inspiratie vandaan? En wie is Kevin precies? Luister gezellig mee!

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Robert Claus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 podcast-tips van… Niels de Jong
Sluiten