Richard Otto
Richard Otto Podcasts 16 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Sander Bellekom

Podcasts zijn er te kust en te keur. Om je wegwijs te maken, laat mediaplatform Spreekbuis.nl wekelijks een mediapersoon zijn of haar favorieten selecteren. Met vandaag: de vijf favorieten van radio-dj Sander Bellekom.

Sander Bellekom (25) werd tijdens het jarenlang werken in een snikhete leliekas in zijn geboortedorpje Kwintsheul verliefd op radio en jaloers op zijn makers. In 2015 stuurde hij op goed geluk een demo naar NPO-radiozender FunX, waar hij in 2016 zijn eerste nachtprogramma mocht gaan presenteren. Na het hosten van verschillende shows en onder andere het maken van de podcast FunX Daily is hij inmiddels dagelijks van 16.00 tot 19.00 uur te horen op het jongerenstation.

De vijf podcast-tips van Sander Bellekom

1. Mystery Show

In deze waanzinnig mooie podcast probeert Starlee Kine iedere aflevering een klein en onbeduidend mysterie op te lossen waarvan de oplossing niet te googelen is. Vooral de persoonlijkheden van toevallige passanten in haar zoektochten maken van deze podcast een fenomeen dat op eenzame hoogte staat en moeilijk te vergelijken is met andere shows. Heel toepasselijk is de show na één seizoen op mysterieuze wijze verdwenen…

2. ThemeTalk

Zelfs als je een grafhekel aan achtbanen hebt, niet weet wat Vekoma is en je nog nooit in Walt Disney World bent geweest is deze podcast van Maurice de Zeeuw en Thomas van Groningen over pret- en themaparken een absolute aanrader. Deze podcast vol passie en chemie zet je elke week aan voor de humor. En ook voor Prins Bernhard-imitaties en het Middelvingerresort natuurlijk.

3. Marc-Marie & Aaf Vinden Iets

Nog zo’n podcast waarbij hardop lachen een zekerheidje is. Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius hebben het over de do’s en de dont’s van letterlijk alles en niks. Bereid je voor op het horen van hilarische persoonlijke (familie)verhalen, Jan Huigen in de ton, steevast te veel sterren en poep.

4. Trust Nobody

Wie is de Mol? is al een fantastisch programma, maar ik kijk tegenwoordig meer uit naar de nabeschouwing van Elger, Mark en Nelleke, dan naar de uitzendingen op tv. Ze hebben allereerst écht verstand van zaken, maar bovendien scheppen ze een sfeer waardoor jij je heel makkelijk onderdeel van de groep voelt. Pluspunt: ze behandelen ook de (originele en betere) Vlaamse versie van het programma.

5. De Gijzeling van Gladbeck

Eén van de meest bizarre bankovervallen ter wereld vond in 1988 plaats in Duitsland. Marcel van Roosmalen en Roel Gootzen hebben een roadtrip gemaakt langs locaties en personen die een sleutelrol speelden tijdens de overval en daaropvolgende gijzelingsactie. Een mistroostig, weerzinwekkend en interessant verhaal dat de makers vertellen op misschien wel even mistroostige en toch ook komische wijze.

Dit zijn de 5 podcast-tips van… Peter Oostrom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 podcast-tips van… Sander Bellekom
Sluiten