Richard Otto
Richard Otto Podcasts 14 mei 2020 / 07:00 uur

Ken je deze podcasts al? #26 Boeken

Podcasts zijn een goede manier om je te inspireren bij het zoeken naar een nieuw boek om te lezen. Richard Otto van mediaplatform Spreekbuis.nl selecteerde vijf podcasts, die je daarmee kunnen helpen.    

NPO Radio 1 Boekenpodcast

Presentatoren en boekenexperts van NPO Radio 1 bespreken in wisselende duo’s onlangs uitgekomen boeken waar ze warm voor lopen. Dat kunnen romans zijn, maar ook non-fictie boeken over uiteenlopende onderwerpen. In de NPO Radio 1 boekenpodcast zijn ondermeer te horen: Jellie Brouwer (Kunststof), Pieter van der Wielen (Nooit Meer Slapen), Petra Possel (Mangiare), Mieke van der Weij (Nieuwsweekend), Wim Berkelaar (OVT) en Menno Bentveld (Vroege Vogels).

Ken je deze podcasts al? #26 Boeken

Athenaeum Boekhandel

In de podcasts van Athenaeum Boekhandel komen regelmatig auteurs aan het woord om over hun boeken en leven te praten. In de podcasts hoor je onder andere Marja Pruis, Rob van Essen, Robert Vuijsje en Jan Brokken.

Ken je deze podcasts al? #26 Boeken

Boekenpodcast Het verhaal

Monique Huijdink is schrijver, interviewer en copywriter. Voor boekenpodcast Het verhaal interviewt zij Nederlandse en Vlaamse schrijvers over hun werk, waaronder Marleen Stikker, Keens van Beijnum, Marieke Derksen, Fidan Ekiz, Arnon Grunberg en Arthur van Amerongen.

Boeken FM

In de podcast Boeken FM vertellen dichter en recensent Ellen Deckwitz, schrijver en recensent Joost de Vries en boekhandelaar Bob Kappen welk boek je moet lezen. Om beurten dragen zij een boek aan. Boeken FM is de eerste podcast van uitgever Das Mag in samenwerking met De Groene Amsterdammer.

Lees Dees

In Lees Dees bespreekt programmamaker en presentator Anton de Goede maandelijks een bijzonder boek uit de twintigste eeuw met journalisten, vertalers, lezers en critici. Boeken die de aandacht verdienen die ze in de huidige bestsellercultuur zeer waarschijnlijk niet krijgen. Lees Dees is een podcast van VPRO Podcast en is tot stand gekomen met steun van het Letterenfonds/Schwob.

Oh ja, deze week zou het Songfestival in Rotterdam worden gehouden. Vijf podcasttips over het muziekfestijn vind je hier. Eerder publiceerde Metro ook tips over podcasts over de Tweede Wereldoorlog en (heerlijke) podcasts over food.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ken je deze podcasts al? #26 Boeken
Sluiten