Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Films & series 1 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

5 films en series die in week 39 op Netflix verschenen: Forever Rich en 1917

Ook in week 39 van 2021 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar Forever Rich, een film van Nederlandse bodem over een succesvolle rapper die beroofd wordt en wraak wil nemen.

Ook 1917 staat eindelijk op Netflix, een Amerikaans-Britse oorlogsfilm die in 2019 al uitkwam. In deze film volgen we een aantal soldaten in de Eerste Wereldoorlog. De soldaten maken gruwelijke dingen mee, maar de film is ijzersterk.

Nieuw op Netflix in week 39

1. 1917

Film 
Genre: historisch drama

Tijdens het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog worden een aantal Britse soldaten opgezadeld met een bijna onmogelijke missie. Om 1600 man te redden, moeten ze vijandelijk gebied betreden. Tijdens deze bloedstollende race tegen de klok leer je ook nog eens iets over hoe het leven van soldaten er tijdens de Eerste Wereldoorlog uitzag. Nadat 1917 uitkwam, was ‘ie vrijwel onmiddellijk een hit. Niet te missen dus.

2. Forever Rich

Film
Genre: drama

Een steengoede film van Nederlandse bodem: Forever Rich. Over de populaire muzikant Richie, die online maar wat graag pronkt met zijn dure levensstijl, inclusief kostbaar horloge. Dat komt hem duur te staan wanneer hij beroofd, geslagen en gefilmd wordt. Maar hij is vastberaden: hij zal koste wat kost wraak nemen. Metro interviewde hoofdrolspeler Jonas Smulders: „Kunst mag je nóóit censureren“.

3. Britney vs Spears

Documentaire 
Genre: muziek/drama

Bijna de hele Westerse bevolking zal weten dat er rond Britney Spears en haar vader al lange tijd gedoe is. Hij had zeggenschap over haar financiën, zij wilde daar vanaf. In Britney vs Spears komen nieuwe details aan het licht, door exclusieve interviews en vertrouwelijk bewijs. Britney zei zelf al dat ze zich „een slaaf” van haar vader voelde. Deze docu belooft sensationeel te worden.

Nieuwe Netflix-titels

4. The Chestnut Man

Serie 
Genre: thriller

In deze Deense serie treffen twee rechercheurs iets geks aan bij een gruwelijke moord: een klein mannetje, gemaakt van kastanjes. Ze onderzoeken het poppetje en komen erachter dat de vingerafdrukken erop een match zijn met ene Kristina. Klein detail: zij is 12 en verdween een jaar geleden. Er wordt aangenomen dat zij ontvoerd en vermoord is. Maar naast de kastanjepoppetjes is er niets dat de slachtoffers aan elkaar linkt. Een zoektocht naar een mysterieuze moordenaar.

5. Just Mercy

Film 
Genre: misdaad/drama

In Just Mercy, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal, volgen we advocaat Bryan Stevenson in zijn zoektocht naar gerechtigheid. Hij staat namelijk een man bij die onterecht is veroordeeld tot de doodstraf. Hij zou een 18-jarig meisje vermoord hebben. Stevenson raakt verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt te maken met flink wat racisme, terwijl hij een onschuldige man vrij probeert te krijgen.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Ronnie Flex open over zijn leven in nieuwe realityserie: ‘Sleutel naar geluk is simpeler dan je denkt’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.