Esther van Dijk
Esther van Dijk Films & series 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

NPO komt met reeks meeslepende Telefilms: dit zijn ze op een rij

De nieuwe reeks NPO Telefilms komt eraan. Telefilms zijn speciaal gemaakt voor televisie en NPO3 zendt ze uit. De films hebben actuele en maatschappelijke thema’s van talentenshows tot vluchtelingenproblematiek. Wij tippen je enkele ervan.

De nieuwe reeks Telefilms bestaat uit zes films en hebben als gemeenschappelijk thema misdaad. De reeks wordt in twee delen uitgezonden op NPO 3. De eerste drie worden wekelijks uitgezonden vanaf 19 september 2021: de laatste drie films vanaf maandag 3 januari 2022. Over de laatste drie films binnenkort meer.

De zitting

Fabian Ploch, een charismatische politicus en gedoodverfde kandidaat voor het premierschap wordt vlak voor de verkiezingen beschuldigd van seksueel misbruik. Amanda is een bekende thrillerschrijfster en beweert dat Fabian haar 25 jaar geleden heeft verkracht tijdens een kennismakingsweekend van de universiteit van Amsterdam. Op de avond dat het gebeurde was Amanda 17 en Fabian 20. De zitting speelt zich volledig af in een rechtszaal, en laat goed zien hoe pijnlijk en ongemakkelijk een dergelijke rechtszaak is voor het slachtoffer. De film is meeslepend en relevant.

  • Cast: Jacob Derwig, Kim van Kooten, Ellen Parren, Lykele Muus, Romana Vrede, Jaap Spijkers, Nazmiye Oral, Bram Suijker, Fabian Jansen, Frederik Brom, Tanja Jess, Truus te Selle, Jouman Fattal, Kiefer Zwart, Ali Ben Horsting, e.a.
  • Omroep: BNNVARA
  • Wanneer te zien: Zondag 19 september om 20.25 uur.
Telefilm NPO3 de zitting
De zitting

Dwaalspoor

Zou jij over grenzen gaan voor iemand van wie je houdt? De gepensioneerde rechercheur Ron doet dit wel. Zijn kleindochter raakt vermist en het kost Ron moeite om zich buiten het onderzoek te houden. Naarmate de angst en onzekerheid stijgen bij hem en zijn familie, raakt zijn geduld op en start hij een eigen onderzoek. Tijdens zijn eigen onderzoek worden grenzen overschreden, maar tot welke prijs? Dwaalspoor is een film met veel spanning, emotie en een verrassend einde.

  • Cast: Raymond Thiry, Tim Haars, Anniek Pheifer, Rhodé Gerrits, Werner Kolf, Malou Gorter, Guy Clemens, e.a.
  • Omroep: MAX
  • Wanneer te zien: Zondag 26 september om 20.25 uur.
Telefilm NPO3 dwaalspoor
Dwaalspoor

Alles van waarde

In de schaduw van een kerk worden twee mannen, Mark en Rick in elkaar geslagen. Was het zinloos geweld? Anti-homo geweld? Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk voor zowel de filmmaker als de rechercheur. In de film gaan beide partijen op zoek naar de waarheid. Er spelen echter nog veel vragen. Waarom doen de slachtoffers geen aangifte? Welke geheimen spelen daarnaast nog meer in deze religieuze gemeenschap? Alles van waarde is een sterke film en door de unieke filmmanier erg meeslepend.

  • Cast: Teun Luijkx, Abe Dijkman, Julia Akkermans, Sinem Kavus, Anna Keuning, Carly Wijs, Patrick Stoof, Lisa Smit, e.a.
  • Omroep: EO
  • Wanneer te zien: Zondag 3 oktober om 20.25.
Telefilm NPO3 alles van waarde
Alles van waarde

Geen zin in Telefilms? No worries, onlangs tipte Metro je ook al de leukste nieuwe NPO-programma’s.

Theo Maassen staat voor volle theaterzaal Haarlem, maar gemeente gaat ‘handhaven’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.