Iris Hermans
Iris Hermans Films & series 18 nov 2020

Scream komt terug in hetzelfde zwarte jasje en heet… ook hetzelfde

Wie kent Scream nog? Waarschijnlijk zo’n beetje iedereen. De cult-horrorfilm in het zwartje jasje met de witte doodskop, dat nog altijd een Halloween- (en carnaval)bestseller is, heeft heel wat kijkers in de jaren negentig doen schrikken. Maar ook laten lachen. Horror met een knipoog, griezelen en lachen tegelijkertijd. En er kan heel gauw weer hard ‘gegrachen’ worden (of ‘geliezeld’).

 

Zo’n 25 jaar na het verschijnen van die allereerste Scream, zijn de opnames een feit van de nieuwe film. En die heet… Scream. Schrijver Kevin Williamson verklapt op social media de naam van de nieuwe film. „25 jaar geleden had ik nooit kunnen denken dat de film zo’n impact zou hebben. Ik ben heel erg verheugd dat we weer teruggaan naar Woodsboro en weet zeker dat we weer heel erg zullen schrikken…” Hij maakte de films eind vorige eeuw samen met Wes Craven, de grote filmman die in 2015 overleed. „Ik weet zeker dat Wes heel trots op deze film zou zijn geweest.”

Lees ook: George Clooney reed in busje met 14 miljoen in contacten. Voor z’n vrienden.

Terugkeer

In de nieuwe Scream-film keren veel acteurs uit de vorige delen terug, onder wie Courteney Cox, David Arquette en Neve Campbell. De Scream-films spelen zich af in het fictieve plaatsje Woodsboro waar met regelmaat moorden worden gepleegd. De dader draagt een masker dat is geïnspireerd op het beroemde schilderij De Schreeuw van Edvard Munch.

Waar je nog wel meer leuke dingen mee kunt doen:

Fans

De vijfde film is vanaf januari 2022 in de bioscoop te zien en de fans kunnen niet wachten. „Eens een Scream fan boy, altijd een Scream fan boy”, schrijft een fan. Toch vragen mensen zich ook af waarom het weer Scream heet. „Marketing”, denkt iemand het antwoord te weten. „Genummerde vervolgen zijn moeilijker te vermarkten tegenwoordig. Hoe simpeler de titel, hoe beter het werkt.” Overigens is Scream niet de eerste horrorfilm die qua titel teruggaat naar het origineel.

 

 

 

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Scream komt terug in hetzelfde zwarte jasje en heet… ook hetzelfde
Sluiten