Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & series 18 okt 2020 / 13:07 uur

5 films en series die in week 42 op Netflix verschenen: Social Distance en meer

Ook in week 42 zijn er weer de nodige nieuwe films series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar een heuse quarantaine-serie, de Franse revolutie herbeleven en een nieuwe film van Sacha Baron Cohen aanschouwen.

Je kunt de pandemie zien als een grote belemmering, maar ook als een kans. Dat heeft Netflix in ieder geval gedaan. De streamingdienst komt deze week namelijk met de quarantaine-serie Social Distance. Kijk je liever naar de problemen uit het verleden? Dan is La Révolution, een spannende dramaserie over de Franse revolutie, een beter keuze. Mocht dat ook niet je ding zijn, dan kunnen je altijd nog The Trial of the Chicago 7, Grand Army of het derde seizoen van Wanted kijken.

Nieuw op Netflix in week 42

1. Social Distance (seizoen 1)

Serie
Genre: drama/komedie

Ondanks dat de mogelijkheden beperkt zijn tijdens de pandemie heeft het team achter Orange is the New Black een manier gevonden om een nieuwe serie te maken. In Social Distance krijgen we acht afleveringen met iedere hun eigen verhaal voorgeschoteld. Toch is er een overeenkomst, namelijk dat ze allemaal gaan over hoe mensen zich door deze periode van onzekerheid en isolatie weten te slaan. Zo weet Netflix zelfs in deze lastige tijd met een nieuwe en zeer relevante serie te komen.

2. La Révolution (seizoen 1)

Serie
Genre: politiek drama

Netflix weet deze week het heden te combineren met het verleden. In de nieuwe Original La Révolution gaan we terug naar het Frankrijk van de 18de eeuw. Een tijd van, zoals de titel al verraadt, revolutie. Maar er is een interessante twist. We hebben namelijk te maken met een alternatieve revolutie. Frankrijk wordt niet alleen getroffen door een op macht beluste keizer en rebelse burgers, maar ook door een geheimzinnige ziekte. Corona meets de Franse revolutie.

3. The Trial of the Chicago 7

Film
Genre: drama

In 1986 braken er tijdens een bijeenkomst van de Democratische Partij in Chicago gewelddadige betogingen uit. De demonstranten lieten op duidelijk wijze weten het niet eens te zijn met de Vietnamoorlog en het beleid van president Lyndon B. Johnson. Zeven van hen werden gearresteerd. Ze werden beschuldigd van samenzwering en aanzetten tot rellen. Dit leidde tot een lange, chaotische, ophefmakende en misschien wel een van de meest beruchte rechtszaken in de geschiedenis. In deze indrukwekkende Netflix-film wordt dat verhaal verteld door een aantal zeer getalenteerde acteurs.

4. Grand Army (seizoen 1)

Serie
Genre: drama

Opgroeien is niet makkelijk! Zeker niet als je een leerling bent op de grootste openbare high school in Brooklyn. Overleven en presteren in deze wereld is een flinke uitdaging. Hoe groot precies zie je in de Netflix serie Grand Army. In deze serie volg je als kijker vijf leerlingen die hun best doen om los te breken en hun toekomst vorm te geven.

5. Wanted (seizoen 3)

Serie
Genre: thriller

Lola en Chelsea zijn complete tegenpolen van elkaar. Toch zijn ze op elkaar aangewezen wanneer beiden getuigen zijn van een moord waarbij corrupte politieagenten betrokken zijn. Het onwaarschijnlijke duo wordt namelijk ten onrechte beschuldigd van de moord. Wat volgt is een klopjacht op deze twee vrouwen, en deze duurt inmiddels al drie seizoenen. De laatste daarvan verscheen afgelopen week op Netflix.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Lees ook: Geraldine Kemper over seksueel geweld: Er bestaat geen reden voor verkrachting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
5 films en series die in week 42 op Netflix verschenen: Social Distance en meer
Sluiten