Metro
Metro Films & series 31 okt 2020 / 21:49 uur

Hollywood rouwt om overlijden Bond-legende Sean Connery

In Hollywood is bedroefd gereageerd op het overlijden van James Bond-legende Sean Connery. Ook zijn Bond-collega’s laten van zich horen. Vandaag maakte de BBC bekend dat de acteur is overleden op 90-jarige leeftijd. Hij overleed in zijn slaap op de Bahama’s.

De huidige James Bond, Daniel Craig, noemde Connery „een van de echte groten van de cinema”. Ook zei hij dat Connery nog vele jaren van invloed zal zijn op acteurs en filmmakers. „Hij zal herinnerd worden als Bond en zo veel meer. Hij definieerde een tijdperk en een stijl.”

Originele James Bond

Ook Shirley Bassey, die de titelnummers van drie Bond-films zong, waaronder Goldfinger, bracht een eerbetoon aan Connery. „Het doet me ongelooflijk veel verdriet dat Sean is overleden. Mijn gedachten zijn bij zijn familie. Hij was een geweldig persoon, een echte heer en we zullen door Bond voor altijd verbonden zijn.”

De producers van de James Bond-films waar Connery in speelde, zijn „kapot” van het nieuws. „Hij was en zal altijd herinnerd worden als de originele James Bond wiens onuitwisbare intrede in de filmgeschiedenis begon toen hij die onvergetelijke woorden aankondigde: ‘The name’s Bond… James Bond”‘, schrijven Michael G. Wilson and Barbara Broccoli.

‘Legende’

„Ik ben opgegroeid met Sean Connery als idool”, schrijft Hugh Jackman. „Een legende op en achter de schermen.” Collega-acteur Sam Neill, die met Connery in The Hunt for Red October speelde, laat op Twitter ook van zich horen. „Elke dag op de set met Sean Connery was een objectieve les in hoe je je op het scherm moet gedragen”, schrijft de acteur. „Maar al dat charisma en die kracht, dat was volkomen uniek voor Sean.”

Volgens filmmaker Spike Lee is Connery de beste James Bond-vertolker. „Met alle respect voor de andere acteurs die 007 speelden, maar voor mij is Sean de man. Hij had de mooiste vrouwen, coolste gadgets en beste grappen.” Actrice Salma Hayek is verdrietig om het overlijden en wenst de familie veel sterkte. „Gelukkig is hij 90 kunnen worden”, voegt ze toe. Schrijver Stephen King noemt Connery een „goede acteur” en een „fijne man”.

Lees ook: Engeland opnieuw in lockdown, een maand lang

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hollywood rouwt om overlijden Bond-legende Sean Connery
Sluiten