Metro
Metro Binnenland 1 nov 2020 / 07:44 uur

Politie beëindigt opnieuw illegale feesten, onder meer in Limburgse bossen

Vannacht zijn opnieuw illegale feesten beëindigd op meerdere plekken in ons land. Zo moest de politie ingrijpen in de Limburgse bossen en ook in Halfweg, een dorp naast Amsterdam, werden de coronaregels even ‘vergeten’.

Een feestje zoals we dat kenden vóór de coronacrisis zit er voorlopig nog niet in. Dan maar een illegaal feest, denken sommige liefhebbers van een dansje en drankje. Maar daarbij worden ook de coronaregels overboord gegooid. Zo waren in de Zuid-Limburgse bossen, in de buurt van Geulle, zo’n 100 tot 150 feestgangers aanwezig, meldt de politie. Vanwege de grootte van de groep moest de ME worden ingezet, en kreeg de politie hulp van eenheden uit Amsterdam, Brabant en Oost-Nederland.

Elf aanhoudingen in Limburg

De politie besloot in te grijpen nadat er informatie was binnengekomen over voorbereidingen voor het feest en meldingen over geluidsoverlast. Eenmaal aangekomen zag de politie dat mensen via de verschillende bospaden maar bleven toestromen. Er werd direct een eind gemaakt aan het feest. Ongeveer honderd aanwezigen zijn beboet vanwege het overtreden van de coronaregels. Elf mensen zijn aangehouden, omdat ze zich niet konden legitimeren.

De organisatoren riskeren een boete van 4000 euro en de aanwezige apparatuur is in beslag genomen.

Burgemeester Annemarie Penn-te Strake, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, vindt het „onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zich niets van de maatregelen aantrekken. Met z’n allen moeten we dit virus terugdringen. Samen met de politie treden we daarom op tegen mensen die de regels overtreden. Dit mag niet, dit kan niet.”

Halloweenfeestje in vakantiehuisje

Ook in Halfweg, een dorp naast Amsterdam, waren feestvierder op de been. Daar hielden zo’n 70 man een Halloween-feestje in een vakantiehuisje voor acht personen. „Sommigen doen het gewoon. Bizar”, twitter Johan Dubbeldam van de politie Haarlemmermeer.

Even verderop, in Hoofddorp, moesten agenten gisteravond al een illegaal feest beëindigden. Daar werden volgens de politie meerdere processen-verbaal opgemaakt. Ook in Amsterdam moest de politie vannacht drie keer ingrijpen. Daarbij zijn tientallen boetes uitgedeeld aan aanwezigen, is geluidsapparatuur in beslag genomen, zijn meerdere aanhoudingen verricht en worden bestuurlijke rapportages opgemaakt tegen de eigenaar of organisatoren, zo meldt de politie.

Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag moest de politie optreden op illegale feesten. Zo stond in een Utrechtse werfkelder aan de Oudegracht vijftig mensen te feesten. Ook in Rotterdam en het Gelderse Angerlo gingen feestvierders op de bon.

Politie: ‘Richten ons ook op bezoekers’

De politie benadrukt nogmaals: „Het is verboden om een evenement te organiseren of daaraan deel te nemen. Houden bezoekers zich willens en wetens niet aan de noodverordening, delen de politie en de BOA’s van de gemeente, wanneer de situatie het toelaat, direct boetes uit. We richten ons daarbij niet alleen op de organisator, ook de bezoekers worden beboet.”

Lees ook: Afvlakking coronacijfers zet door, wel iets meer mensen op ic

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Politie beëindigt opnieuw illegale feesten, onder meer in Limburgse bossen
Sluiten