Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 12 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Janken, stress of puur geluk om tickets Taylor Swift: ‘WTF, 61.343 mensen in de rij voor me’

Een ontelbaar aantal fans zat vanmiddag klokslag 14.00 uur klaar voor de kaartverkoop voor concerten van Taylor Swift in Nederland. Wie Twitter volgt, ziet één bak stress en emoji-huilbuien. Puur geluk is veel moeilijker, maar óók te vinden. „Nu een paar maanden op brood en water.”

Alle stress gaat om een concert van Taylor Swift van pas over een jaar. De Amerikaanse zangeres staat op 4, 5 en 6 juli 2024 namelijk in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Moest je voor een ticket al lang wachten… nu volgt het echte aftellen van de dagen pas.

Vooraanmelding voor Taylor Swift

Fans moesten zich eerder al aanmelden op een speciale website om kans te maken op de mogelijkheid om kaarten voor Taylor Swift te kopen. Hoeveel mensen zich hiervoor hebben aangemeld, kon concertpromotor Greenhouse Talent eerder niet zeggen. Slechts een deel van de mensen die zich registreerden, krijgt de mogelijkheid om tickets te bemachtigen. Ook dit aantal is niet gecommuniceerd.

Wie de reacties nu ziet en het feit dat ‘men’ roept dat er soms meer dan 60.000 anderen voor hen in de wachtrij staan, weet genoeg. Maar goed, de capaciteit van de Johan Cruijff ArenA bij een concert is ruim 71.000. Ondanks de vooraanmelding schrokken fans vanmiddag enorm van de wachtrij van tienduizenden.

Twijfel of het wel soepeltjes gaat

De ticketverkoop verliep in andere landen niet altijd soepel. Zo ging het gisteren nog mis in Frankrijk op de Franse website van Ticketmaster, het bedrijf dat de verkoop van de kaartjes organiseert. Ticketmaster meldde via social media dat de kaartverkoop „op pauze” werd gezet als gevolg van de technische problemen. Een week geleden waren er problemen met de kaartverkoop voor concerten van Taylor Swift in Singapore. In Amerika klaagden fans Ticketmaster zelfs aan toen het systeem de grote toestroom van fans niet aankon. Het was vooraf niet duidelijk of extra maatregelen zijn getroffen door Greenhouse Talent en Ticketmaster om dergelijke problemen tijdens de Nederlandse voorverkoop te voorkomen.

Jammeren om Taylor Swift op Twitter

Voor wie geen kaartje voor Taylor Swift wil kopen, is het bijna grappig (en rustgevend) om de smekende fans te volgen. Maar ook sneu. Sommige fans zijn ondanks de schrikbarende wachtrij op hun computerscherm of smartphone nog wel relaxed. Ferdinand bijvoorbeeld, die 52.703 mensen voor zich ziet: „Tja, gaat effe duren ben ik bang…” Ene Ellen heeft helemaal stress, want haar lukt het betaalgedeelte niet: „Binnen bij Taylor Swift, maar kan niet betalen!!! Er gaat iets mis Ticketmaster!!!”

En jawel, er is ook geluk. Puur geluk.

Maar verder…

KLM-stewardess deelt reishack: leg één schoen in het kluisje van je hotel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.