Iza de Bruin
Iza de Bruin Entertainment 26 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

OM eist 200 uur taakstraf en één maand voorwaardelijk tegen Glennis Grace

Na een lange dag in de rechtszaal is er een eis uitgekomen voor zangeres Glennis Grace: het Openbaar Ministerie wil dat zij 200 uur taakstraf en een maand voorwaardelijke celstraf opgelegd krijgt. Ook de andere vier volwassen verdachten hebben de strafeis vandaag aangehoord in de rechtbank in Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 44-jarige Grace van openlijke geweldpleging en daarnaast van mishandeling met voorbedachten rade. Alleen de doodsbedreiging kan het OM niet bewijzen. Volgens getuigen zou Grace „motherfucker, ik snijd je de keel door als je het de volgende keer weer doet”, of woorden van soortgelijke strekking hebben gezegd.

Het incident gebeurde eerder dit jaar in een Amsterdamse supermarkt. De officier van justitie sprak van hevig geweld dat losbarstte in de Jumbo-vestiging aan de Westerstraat.

Glennis Grace: ‘Duw in het gezicht’

De zangeres ontkent dat ze iemand heeft bedreigd in de supermarkt, waar eerder die avond haar 15-jarige zoon Thony zou zijn aangesproken op het roken van een elektronische sigaret. Tijdens de zitting in de rechtbank in Amsterdam werd ze geconfronteerd met bewakingsbeelden van het chaotische incident, waarbij supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. De zangeres gaf als eerste een ‘duw in het gezicht’ van de winkelmedewerker en gaf hem een knietje.

Er staan zeven verdachten terecht. Tegen Grace’s ex-vriend Dion K. (27) eiste de officier een werkstraf van 200 uur en een maand voorwaardelijk gevangenisstraf voor geweld, mishandeling en bedreiging. Dezelfde straf als Grace, dus. Tegen Thony’s neef Jonathan L. (20) is een werkstraf van 200 uur geëist. Reginald K. (51) die als vader van Thony’s vriend meeging naar de supermarkt, hoorde een werkstraf van 150 uur tegen zich eisen voor openlijk geweld. Mohammed K. (21) krijgt wat justitie betreft 150 uur werkstraf en 2 maanden gevangenisstraf, omdat hij in zijn proeftijd zat.

Thony morgen voor de kinderrechter

Grace’s zoon en zijn vriend staan morgen voor de kinderrechter. De zoon zou met een winkelmandje hebben gegooid en sloeg een medewerker voordat hij uit de winkel werd verwijderd. Volgens Glennis Grace kwam hij met een bebloed gezicht thuis, waarop ze besloot verhaal te komen halen.

De bedoeling van de verdachten was volgens de aanklager om het personeel in te sluiten. „Dit handelen kan echt niet anders worden omschreven dan het overnemen van de Jumbo om daar de dienst uit te maken”, aldus de officier. Volgens de aanklager nam Batta het initiatief en erkende de zangeres dat op zitting. „Jonge supermarktmedewerkers zijn belaagd. Ze zijn opgejaagd, geslagen, getrapt en achtervolgd terwijl ze gewoon op zaterdagavond aan het werk waren. Dat kan worden gezien als eigenrichting.”

Floor Jansen heeft borstkanker: ‘Ik dacht dat ik gezond was’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
OM eist 200 uur taakstraf en één maand voorwaardelijk tegen Glennis Grace
Sluiten