Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Lil Kleine heeft spijt na mishandeling: ‘Een dure en harde les’

Het bleef lang rustig rond Lil Kleine, aka Jorik Scholten, na de verdenking van huiselijk geweld. In gesprek met Privé heeft hij nu toch een boekje opengedaan – een heel klein boekje weliswaar, want écht loslippig is hij nog steeds niet. Wel vertelt hij dat hij spijt heeft.

Begin dit jaar lekten beelden uit waarop te zien is dat Lil Kleine zijn toenmalige vriendin Vaes mishandelt. De rapper trekt Jaimie aan haar haren uit de auto en klemt haar hoofd vervolgens tussen de autodeur. Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de mishandeling loopt nog steeds.

Lil Kleine zou veel dingen anders hebben gedaan

„Ik zou heel veel dingen totaal anders hebben gedaan. Er is zeker spijt”, zegt hij in het interview. „Het is een heel dure, maar vooral harde les die ik doormaak. Mijn vader zegt alleen altijd: ‘Alles gebeurt met een reden.’ Misschien had dit zo moeten gebeuren.” De omstreden rapper blijft wat vaag over waar hij precies spijt van heeft. „Als ik dingen zou kunnen terugdraaien, dan heel graag. Maar ik kan niet zeggen wat, dat is gewoon zo afgesproken.”

Nadat de beelden uitlekten werd Lil Kleine aan alle kanten gecanceld. Vorige maand werd hij geboekt voor een festival in Rotterdam en leek zijn terugkeer op het podium aanstaande, maar na bakken kritiek werd het optreden geannuleerd. Toch denkt hij niet dat hij zijn microfoon aan de wilgen hoeft te hangen. Zo heeft België de rapper nog niet laten vallen. „In Nederland komt het ook wel weer. Daar ben ik van overtuigd. Ik moet geduld hebben. Tijd heelt alle wonden. Ik heb er veel vertrouwen in.”

‘Ik werk aan mezelf’

In april plaatste Lil Kleine nog een heuse excuusvideo op Instagram. Daarin zei hij dat hij verkeerd heeft gehandeld en dat hij heel veel mensen pijn heeft gedaan. Hij vertelde in Thailand „professionele hulp” te zoeken. „Ik weet dat het een lange weg gaat worden, maar ik ga er met volle moed tegenaan.” De video had niet echt het effect dat hij voor ogen had: Twitter barstte na de video los, en de reacties waren – op zijn zachtst gezegd – niet bepaald positief.

Naar eigen zeggen is hij nog steeds druk met zichzelf aan de slag. „Ik werk aan mezelf en dat heeft resultaat” zegt de rapper. „Ieder mens maakt fouten, ik ook. En ieder mens mag zijn fouten verbeteren. Zo kijk ik erop terug.”

Verdachte Mallorca-zaak betrapt op liegen onder ede, moet de cel in

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.