Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Steenrijk, Straatarm-kijkers verbazen zich over ‘Temptation-koppel’ Jaimy en Mira

Kijkers van het programma Steenrijk, Straatarm waren gisteravond nogal verbaasd over het gedrag van het ‘rijke’ koppel Jaimy en Mira. Naast dat hun uitspraken en levensstijl mensen hier en daar een wenkbrauw deed optrekken, vragen sommigen zich ook af of het stel zich echt wel in het rijkere segment begeeft.

Jaimy en zijn vriendin Mira, die je wellicht kent van het realityprogramma Temptation Island, ruilen met het leven van alleenstaande moeder Lianne. De moeder onderhoudt haar drie dochters Lizzy, Isabella en Soraya met een weekbudget van 50 euro. Vanwege gezondheidsproblemen zijn zij en haar gezin afhankelijk van een uitkering.

Verbazing over rijk Steenrijk, Straatarm-koppel

Daartegenover is daar het ‘verleiders’-koppel Jaimy en Mira, die verkondigen te leven van 1750 euro per week. Het stel woont in het Spaanse Marbella. Jaimy blijkt inmiddels, na zijn reality-carrière, als makelaar te fungeren en zijn Mira helpt hem met de administratie en andere werkzaamheden om zijn bedrijf heen.

Het rijke stel gaat naar Enschede om een week te ervaren hoe het is om een kleine portemonnee te hebben. En Jaimy en Mira doen nogal een aantal opvallende uitspraken. Zo vertelt Mira dat als „we twintig ruggen op de rekening hebben, het kan wezen dat we het morgen niet meer hebben. En vraag ons niet waaraan we het hebben uitgeven.” Daarnaast schrikt het koppel van het feit dat een zolder als slaapkamer kan fungeren en zijn ze beiden nog nooit in een bus gestapt. Waar Mira vertelt dat „tijd ook geld is” als ze op de bus zit te wachten.

Kijkers zien vaker influencers dan rijke ondernemers

Ook hebben kijkers zo hun argwaan en vragen zich af of het duo wel daadwerkelijk tot het ‘rijkere’ segment behoort. Daarnaast vinden sommigen dat het programma voorheen veelal bekend stond om de welgestelde ondernemers die een gezin vaak écht wilden helpen en er nu toch veelvuldig influencers voorbijkomen.

Je kijkt Steenrijk, Straatarm terug via KIJK.

Arjen Lubach belicht dubieuze rol Rabobank in stikstofcrisis waar ‘belastingbetaler, boer en natuur’ dupe van zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.