Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 6 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Verdachte Mallorca-zaak betrapt op liegen onder ede, moet de cel in

De verdachten van de geruchtmakende Mallorca-zaak weten zichzelf keer op keer in de nesten te werken: nadat Mees T. dinsdag terug de cel in werd gezet wegens het roken van een jointje, mag nu ook Martijn T. brommen. Het OM beschuldigt hem van meineed, oftewel: liegen onder ede.

Hij werd vandaag, op de derde zittingsdag in de rechtbank, aangehouden en weggevoerd.

Martijn T. ontkent met anderen gesproken te hebben over incident op Mallorca

T. werd afgelopen juni als getuige gehoord bij de rechter-commissaris. Daar verklaarde hij dat hij na afloop van het incident op Mallorca niet met de andere jongens heeft gesproken over ieders aandeel. Hij zou na een glaasje water naar bed zijn gegaan.

Tot verbazing van de rechtbank herhaalde hij dat vandaag. Op de zitting werd een snapchat-video van een andere verdachte getoond waarop te zien is dat T. wél aanwezig was bij zo’n gesprek.

T. werd twee weken geleden bij zijn advocaat geconfronteerd met het nieuwe beeldmateriaal. De beelden zijn gemaakt in de villa waar de verdachten verbleven. De video en verschillende foto’s zijn in augustus door de politie aangetroffen op het Snapchat-account van Lars van den H. Op screenshots uit de video is te zien hoe de verdachte zichzelf filmt en verwondingen aan zijn knokkels toont. „Even groepsgevecht gehad”, schrijft hij daarbij.

Nog steeds veel vragen over het fatale incident

Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld op de vroege ochtend van 14 juli 2021 in El Arenal. Wel weten we dat Carlo Heuvelman kort na 02.00 uur samen met vrienden ernstig mishandeld werd tijdens een confrontatie op de boulevard van de badplaats. Hij belandde bewusteloos op straat voor café De Bierexpress, waarna hij nog diverse malen zou zijn geschopt. Heuvelman bezweek vier dagen later aan zijn verwondingen.

Volgende maand uitspraak in de zaak

In totaal staan negen verdachten terecht. Zes daarvan worden verdacht van poging tot doodslag en drie hoofdverdachten staan terecht in de zaak rondom Heuvelman. Tot nu toe hebben de verdachten hun rol bij de dood van Heuvelman altijd ontkend. De andere drie mannen, waaronder T., zijn alleen verdachte voor het plegen van openlijk geweld op Mallorca. Op 17 oktober maakt het OM bekend welke straffen het tegen de verdachten eist.

Jeroen Pauw legt bij Op1 uit wat Johan Remkes wel kan en Mark Rutte niet

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.