Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Entertainment 15 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de genomineerden voor de Televizier-prijzen 

Volgende maand barst het feestgedruis in Carré weer los voor het Gouden Televizier-Ring Gala. Gisteren werd van vier van de prestigieuze tv-prijzen bekend wie nog meedingen.

We zetten de genomineerden hieronder op een rij voor je.

Televizier Ster-Impact

BOOS, Goede Tijden, Slechte Tijden en Make Up Your Mind zijn in de race voor de Televizier-Ster Impact, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt. Die prijs is voor een programma dat de afgelopen jaren heeft iets losgemaakt in de Nederlandse samenleving. De genomineerden werden gisteravond in Jinek bekendgemaakt. 
Dat BOOS tot dit rijtje behoort, zal niemand verrassen. Het onlineprogramma zette in januari de televisiewereld op zijn kop door de misstanden bij The Voice of Holland aan de kaak te stellen. GTST ontving de nominatie vanwege een verhaallijn over seksueel geweld. In Make Up Your Mind laten BN’ers zich omtoveren tot dragqueens. Het laat zien dat „dat iedereen zichzelf kan en mag zijn, in welke vorm dan ook”.

Televizier-Ster Presentator 

André van Duin, Raven van Dorst en Tim Hofman maken kans op de Televizier-Ster Presentator. Deze ster is een tikje anders dit jaar. Waar er voorheen onderscheid werd gemaakt tussen mannen en vrouwen, is de categorie dit jaar genderneutraal. Guido den Aantrekker (hoofdredacteur van Story) en presentatrice Dyantha Brooks spraken vorige maand in Shownieuws hun vermoedens uit over het waarom hiervan. Volgens de twee is dit puur gedaan voor Van Dorst, die zich identificeert als non-binair en hoge ogen gooide met het programma Boerderij van Dorst.

Televizier-Ster Talent

In de middagshow van Radio 538 kregen Giel de Winter, Soy Kroon en Splinter Chabot te horen dat ze strijden om de Televizier-Ster Talent. De Winter begon ooit op YouTube en heeft inmiddels meerdere presentatieklussen op de televisie, Kroon is vooral bekend van GTST en speelde zich daarnaast in de kijker door zijn rol als Jezus in The Passion en Chabot maakte in het afgelopen jaar verschillende programma’s, waaronder een eigen talkshow – en dan schrijft hij er ook nog boeken naast.

Televizier-Ster Jeugd

In het Jeugdjournaal werden de drie kanshebbers voor de Televizier-Ster Jeugd bekendgemaakt: Hallo, ik heb kanker (EO), Hands Up (KRO-NCRV) en Steken en Prikken (BNNVARA). In Hallo, Ik Heb Kanker vloggen Kelsie, Olivier, Marleen en Rose over hun leven met kanker. Hands Up is het eerste programma voor doven en slechthorenden: BN’ers voeren verschillende opdrachten uit waarbij ze alleen gebarentaal mogen gebruiken, met de hulp van dove en slechthorende kinderen. In Steken en Prikken zoeken Emma Wortelboer en Jurre Geluk uit wat er gebeurt als je wordt gestoken of geprikt door wilde dieren uit onze natuur.
De genomineerden voor Televizier-Ster Acteur en Televizier-Ster Online-videoserie worden vanavond bekendgemaakt in RTL Boulevard. Wie nog in de race is voor de felbegeerde Gouden Televizier-Ring (voor het beste tv-programma) wordt vrijdag in hetzelfde programma bekendgemaakt. De winnaars worden op 6 oktober bekendgemaakt op NPO 1, de live-uitzending van het Gouden Televizier-Ring Gala in Theater Carré te Amsterdam. Het is de 57ste editie van uitreiking. 

Het verschil tussen de groene en gele kiwi: welke is eigenlijk gezonder?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.