Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 10 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Thijs Römer reageert op beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag aan zijn adres

Thijs Römer ligt zwaar onder vuur na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. De acteur zou zes jaar geleden misbruik hebben gemaakt van de destijds 14-jarige Nena. Online lopen de meningen over de beschuldigingen sterk uiteen. Niet iedereen lijkt overtuigd van het verhaal van deze Nena. En Thijs zelf heeft inmiddels ook gereageerd.

„Hey Thijs Römer”, begon Nena gisteren haar tweet aan de acteur. „Ken je mij nog? Ik jou namelijk wel helaas. Ga je nu even eerlijk zijn over ons contact van 6 jaar geleden? Ik geef je een dag om zelf op te biechten. Ik was fucking 14 Thijs. Ik was jong, dom en verliefd op jou. Misbruik heb je ervan gemaakt.”

‘Ik was fucking 14 jaar oud’

Op het Instagramkanaal Juice Channel werd het uitgebreide verhaal van Nena – en van andere fans van Thijs Römer – de afgelopen dagen gedeeld. Nena stuurde als 14-jarige naaktfoto’s van zichzelf naar hem in ruil voor een handtekening of geld, beweert ze. „Je hebt mij niet alleen lichamelijk beschadigd, maar ook mentaal.”

Ook zegt ze dat soms ‘als goedmaker’ voor een onvoldoende op school, foto’s van zichzelf moest sturen naar Thijs Römer. „Ik heb je een paar keer ontmoet, waarvan zelfs een keer bij jou thuis. Ik voel je handen nog wanneer ik een knuffel kreeg voordat we weg gingen en die handen langzaam naar beneden gingen. Thijs, dit staat op de dag van vandaag nog steeds op m’n netvlies. Ik kan het niet beseffen, ik was fucking 14 jaar oud.”

Thijs Römer reageert op beschuldigingen

Het zoveelste verhaal over grensoverschrijdend gedrag van een BN’er maakt online de tongen los. De ene helft staat achter Nena, maar de andere helft heeft zo zijn bedenkingen bij de beschuldigingen. Thijs Römer heeft ook gereageerd. Hij spreekt van ‘wilde verhalen’. Ook overweegt hij een aangifte voor smaad en laster.

Veel mensen snappen niet dat Nena het verhaal op sociale media de wereld instuurt en niet naar de politie stapt. Maar anderen zeggen juist dat de politie het zo druk heeft, waardoor dit soort zaken op de plank blijven liggen. Door de publiciteit op te zoeken, pakt de politie de zaak met voorrang op. Want ze heeft inmiddels contact gezocht met de politie, zegt Nena zelf.

Vraagtekens bij verhaal van Nena

Sommigen zetten vraagtekens bij het verhaal van Nena en de ophef. „Zitten we vorige week nog met z’n allen te roepen dat de cancelcultuur zo erg is. Maken we vandaag Thijs Römer af, omdat Nena iets is overkomen wat nog niet bewezen is.”

https://twitter.com/knapplasstig/status/1523921804691181568

Zelf reageert ze verbitterd op de kritiek. „Haat vooral op mij mensen echt, ik ben al kapot dus kapotter kan je mij niet krijgen. Maar ben oprecht benieuwd of jullie jullie zelf nog recht in de spiegel kunnen aan kijken als jullie de waarheid weten.”

Dat er wat speelt tussen de twee is duidelijk. Zo wijzen veel twitteraars op een oude conversatie uit 2016 tussen de twee op Twitter. Daarbij zegt Nena dat ze een nieuwe ‘bae’ heeft, waar Thijs Römer – waarschijnlijk met een knipoog – verontwaardigd op reageert.

Nieuwe onthullingen The Voice en Johnny de Mol: ‘GHB in mijn drankje’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.