Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 6 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Zieke Jan Rot moet mokerslag verwerken: ‘Nog maar paar weken te leven’

Jan Rot heeft verschrikkelijk nieuws te horen gekregen. Na een nieuwe scan blijkt dat de ongeneeslijk zieke zanger, componist, dichter (en bijna Slimste Mens) nog maar enkele weken te leven heeft. Eerder was de verwachting dat hij nog een paar maanden te leven had. „Dit is als een mokerslag aangekomen”, zo deelt hij het verdrietige nieuws op Facebook.

Omdat zijn conditie naar eigen zeggen achteruit holt, zijn alle voorstellingen en afscheidsplannen van de baan. De zanger toert momenteel het land door met zijn voorstelling OK Boomer. Later deze maand stond er een groot afscheidsfeest gepland in het Nieuwe Luxor-theater in Rotterdam. Maar dat gaat nu niet door.

Jan Rot: ‘Alle plannen zijn van de baan’

„Mijn conditie holt achteruit. Daarmee zijn alle plannen van de baan. Het restant OK Boomer en helaas, ook het grote afscheidsfeest in Nieuwe Luxor op 24 april. Theaters zullen contact opnemen met de kaartkopers.”

Op Facebook deelt Jan Rot aan zijn volgers hoe de plannen waren voor de „topavond die er dus niet van zal komen”.

Zanger neemt alvast afscheid van zijn volgers

Door uitgezaaide darmkanker is Jan Rot ongeneeslijk ziek. Vorig jaar kreeg hij dat te horen. In zijn Facebookbericht lijkt hij al een eerste afscheid te nemen van zijn volgers. „Ik wens jullie alle liefs en ook sterkte met dit verdrietige nieuws. Ik hoop er met mijn gezin nog een bijzondere tijd van te maken.”

Hij dankt iedereen „voor alle warmte, steun en applaus de afgelopen decennia. Ik ben nog niet weg hier, maar zeg het alvast: het was een prachtig leven. Liefs, Jan.”

Onder zijn bericht stromen de liefdevolle reacties binnen. Eerder kreeg Jan Rot al veel liefdevolle reacties na zijn optreden in het tv-programma Volle Zalen van Cornald Maas. Ook over het optreden van de sympathieke deelnemer in het afgelopen seizoen van De Slimste Mens waren veel kijkers erg te spreken.

Heel veel liefde voor zieke Jan Rot in de finaleweek van De Slimste Mens

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.