Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Entertainment 9 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Edsilia Rombley over zaak Glennis Grace: ‘Ze is een vriendin, die laat je niet zomaar vallen’

Edsilia Rombley heeft haar vriendin Glennis Grace sinds het veelbesproken supermarktincident maar één keer gesproken. Wel staat Rombley achter Grace. „Uiteindelijk is ze een vriendin en die kan je niet zomaar laten vallen.”

Ook goede vriendin Rombley heeft geen compleet beeld van wat er precies is gebeurd tijdens het incident in een supermarkt, waar Grace in februari bij betrokken raakte. Dat zei de zangeres gisteravond in de RTL4-talkshow Jinek. „Mensen denken: ‘O, jullie zijn vriendinnen, jullie zien elkaar elke dag’, maar we hebben elkaar sindsdien maar één keer gesproken. We weten het hele verhaal ook niet”, zei Rombley toen presentatrice Eva Jinek haar vroeg naar hoe de Ladies of Soul met de situatie omgaan.

Niet praten over de zaak

Ook mocht Glennis Grace tijdens dat gesprek niets zeggen over wat er precies was gebeurd. „Ze mag niet praten over de zaak omdat alles verkeerd kan worden uitgelegd. We hopen dat er meer naar buiten komt”, zei Rombley. „Uiteindelijk is ze een vriendin en die kan je niet zomaar laten vallen.”

Vorige week werd duidelijk dat Grace voorlopig nog lid kan blijven van de Ladies of Soul. Berget Lewis, Candy Dulfer en Rombley hopen dat de zangeres in september gewoon bij hun concerten in de Ziggo Dome kan zijn.

Glennis Grace zat in februari drie dagen vast vanwege een gevecht in een Amsterdamse supermarkt. Ook loopt er nog een aangifte tegen de zangeres.

Glennis Grace biedt excuses aan

Vorige week kwam ze voor het eerst uitgebreid terug op het geweldsincident. In een filmpje op Instagram bood ze haar ‘oprechte excuses’ aan en verklaarde ze dat ze handelde uit moederinstinct en emotie, terwijl ze beter tot tien had kunnen tellen. „Het eerste wat in me boven kwam, was de leeuwin die ik ben voor mijn kind. Ik ben met mijn impulsieve gedrag verhaal gaan halen”, legde de zangeres toen uit.

Linda de Mol later op de buis en nieuwe verdachten in zaak Glennis Grace

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.