Pim Pauwels
Pim Pauwels Entertainment 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Aangifte tegen Glennis Grace vanwege ruzie in supermarkt

Het Openbaar Ministerie heeft een aangifte binnen tegen Glennis Grace. De zangeres was vorige week betrokken bij een gevecht in een Jumbo-supermarkt in Amsterdam.

Ook ligt er een aangifte tegen haar zoon en een derde verdachte, een vriend van de familie. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie nadat Shownieuws vanochtend over de aangiftes berichtte.

Glennis Grace ging verhaal halen bij supermarktmedewerkers

Het is niet bekend door wie de aangiftes zijn gedaan of waarvoor. De advocaat van de zangeres, Kerem Canatan, wil hier niets over loslaten. „Op dit moment geven wij geen commentaar en verwijs ik naar het statement van mijn cliënte van vorige week.”

De advocaat bevestigde vorige week al wel dat Glennis Grace inderdaad een medewerker had geduwd. Ze ging verhaal halen nadat haar 15-jarige zoon gewond thuis kwam „en haar meedeelde te zijn mishandeld door meerdere supermarktmedewerkers”. De zangeres wilde de medewerkers daar vervolgens op aanspreken. „Zij werd daarbij uitgelachen waarna zij een medewerker zou hebben geduwd. De verdenking zou er ook uit bestaan dat zij zou hebben geschopt en geslagen. Daarin herkent zij zich niet.”

Statement op Instagram: ‘Ik hou mijn mond’

In een statement op haar Instagramaccount maakte Glennis Grace, die eigenlijk Glenda Batta heet, vorige week duidelijk het onderzoek met vertrouwen tegemoet te zien. „Afgelopen zaterdag ben ik aangehouden na een incident in een supermarkt in Amsterdam. Ik zie het onderzoek, dat nog steeds niet is afgerond, met vertrouwen tegemoet, omdat ik weet dat ik geen strafbare feiten heb gepleegd”, schreef ze.

Ze wordt samen met de twee anderen nog altijd verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling in vereniging en met voorbedachte rade, aldus de politie eerder. „Hoewel ik hier graag meer over wil zeggen, houd ik in het belang van het onderzoek op dit moment mijn mond. Zodra dat kan geef ik een reactie.”

‘Supermarktruzies, ordinairder wordt het niet’

Veel mensen noemen de zangeres op komische wijze een ‘disgrace’. „Ruzie maken en klappen uitdelen in een supermarkt. Veel ordinairder wordt het niet.”

Ook de heren van talkshow VI Vandaag is de aanhouding niet ontgaan. „Who the fuck is Glennis Grace wel niet”, haalde Johan Derksen vorige week uit.

In 2018 was Glennis Grace nog dichtbij een finaleplaats in talentenshow America’s Got Talent. Een doorbraak in de Verenigde Staten en internationale faam lijkt ze nu wel op haar buik te kunnen schrijven. Het supermarktincident heeft ook de Amerikaanse pers bereikt die lucht kreeg van haar arrestatie in Nederland. Dit jaar trad zij toen tot het coaches-kwartet van The Voice of Holland. Ze was maar enkele keren te zien, omdat het programma na de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag uit de lucht werd gehaald.

Glennis Grace-schandaal gaat internationaal: ‘Gearresteerd op verdenking van mishandeling’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.