Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Politie krijgt tips binnen over overval op zoon Peter Gillis

De politie heeft elf tips binnengekregen sinds er beelden zijn verspreid van de overval op Mark Gillis, de zoon van Peter Gillis, bekend van het SBS6-realityprogramma Massa is Kassa. Een woordvoerder kan nog niet zeggen of deze ook bruikbaar zijn.

Gisteravond werd in het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht al duidelijk dat zich vier mannen bij de politie hebben gemeld. Zij herkenden zich op beelden die enkele dagen voor de overval in de buurt van Gilles’ chalet op vakantiepark Prinsenmeer werden gemaakt. De politie gaat het viertal verhoren en op basis daarvan zal de officier van justitie bepalen of er sprake is van verdachten of niet.

Peter Gillis

De politie hoopt nog meer tips te krijgen. Vandaag wordt ook aandacht aan de zaak besteed in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. In het weekend van de overval verbleven er namelijk veel gasten uit de regio Utrecht op Prinsenmeer.

De overval vond plaats in de nacht van 6 op 7 november vorig jaar. Op de beelden die in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant op Omroep Brabant werden vertoond, is te zien dat Gilles door drie gemaskerde mannen wordt overmeesterd en tegen zijn hoofd wordt geschopt.

Massa is Kassa

Gillis is de zoon van de Brabantse ondernemer Peter Gillis. De familie heeft sinds de zomer van 2020 een realityserie op SBS6. Gillis sr. is de eigenaar van de Oostappen Groep, waar een groot aantal Nederlandse en Vlaamse vakantieparken onder vallen. Hij runt deze samen met zijn kinderen.

Inbraak Wibi Soerjadi

En nog meer nieuws, deze keer rond een inbraak in het huis van pianist Wibi Soerjadi. De politie heeft opnieuw iemand aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de inbraak, die in maart van vorig jaar plaatsvond. Het gaat om een 30-jarige man uit Hengelo. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laten weten in Shownieuws.

De man werd op 22 maart aangehouden en is inmiddels weer op vrije voeten. Het onderzoek naar de inbraak loopt nog altijd. Eerder werden al verschillende andere verdachten in de zaak veroordeeld. In november kregen vijf mensen een straf wegens heling. De zwaarste die toen werd uitgedeeld was zes weken cel, waarvan drie voorwaardelijk. In februari volgde een zesde veroordeling, waarbij een 28-jarige man toen een celstraf van twee maanden kreeg.

Bij de diefstal in de woning van de pianist werd veel buitgemaakt. De verdachten gingen ervandoor met kunstwerken, kleding, tv’s en PlayStations. Tijdens de inbraak was Soerjadi niet thuis.

Peter Gillis wil 4000 vluchtelingen verwelkomen in vakantieparken Massa is Kassa

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie krijgt tips binnen over overval op zoon Peter Gillis
Sluiten