Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 10 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis wil 4000 vluchtelingen verwelkomen in vakantieparken Massa is Kassa

De Brabantse ondernemer Peter Gillis, bekend van de SBS6-serie Massa is Kassa, wil vierduizend bedden aanbieden voor Oekraïense vluchtelingen. Dat zei hij vandaag in gesprek met het Brabants Dagblad. Als het aan hem ligt, zou hij graag zeshonderd vluchtelingen willen herbergen op zijn vakantiepark Prinsenmeer, dat nu leegstaat.

Gillis heeft naar eigen zeggen al contact gezocht met de gemeente Asten, waar park Prinsenmeer ligt, maar hij heeft nog niets gehoord. Ook zocht de ondernemer al contact met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het ministerie van Binnenlandse Zaken om zijn hulp aan te bieden. Maar een antwoord heeft hij tot op heden nog niet gekregen.

Peter Gillis

„Ik heb een paar jaar geleden een keer een ronde met het COA gemaakt over mijn parken, dus ze weten wat ik kan. Ik kan morgen vierduizend bedden leveren. We kunnen snel handelen”, beklemtoont Gillis. Het COA laat aan het Brabants Dagblad weten dat Gillis zich moet melden bij de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. „Wij gaan over asielzoekers. Vluchtelingen uit Oekraïne zijn een taak voor de overheid”, aldus de woordvoerder van het COA.

De veiligheidsregio laat aan het Brabants Dagblad weten dat zij nog bezig is met inventariseren van mogelijke plekken voor Oekraïense vluchtelingen.

Vakantieparken

SBS kan nog niet zeggen of de pogingen om vluchtelingen op te vangen ook aan bod komen in de realityserie Massa is Kassa. Dat laat een woordvoerder van de zender weten. „Het is nu nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen”, meldt hij. Ook kan SBS niet zeggen of er wellicht een speciale reeks komt over Gillis en zijn hulppogingen.

Gisteren kwam aan het licht dat één van de vakantieparken van Gillis moet sluiten, omdat het niet beschikt over de juiste exploitatievergunning. Op de website van het vakantiepark staat dat ze op 1 april zouden openen, maar dat gaat voorlopig niet door. Als alles mee zit en Gillis toch een vergunning krijgt, zou het vakantiepark op z’n vroegst pas vanaf begin mei open kunnen.

Alle Metro-artikelen over de oorlog in Oekraïne lees je hier.

Nieuwe opvang voor Oekraïense vluchtelingen en miljardensteun vanuit VS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Peter Gillis wil 4000 vluchtelingen verwelkomen in vakantieparken Massa is Kassa
Sluiten